Du i Fokus
Resor

Njut av Kanarieöarna som en lokalbo

skriv ut

Med ett varmt klimat året runt, vackra stränder och fantastiska landskap är det inte konstigt att lokalbor såväl som besökare stortrivs på Kanarieöarna. Skapa oförglömliga semesterminnen och upplev öarna på nära håll genom att bekanta dig med den lokala kulturen sida vid sida med lokalbefolkningen.

Kanarieöarna har en rik kultur och historia med lokala specialiteter, färgsprakande festivaler och unika naturupplevelser, något som både besökare och lokalbor kan glädjas åt. För den som söker de genuina upplevelserna, är det bästa tricket att pröva sig fram på spanska. Även om många på Kanarieöarna talar engelska är det alltid uppskattat när besökare försöker tala det lokala språket. Att tala flytande är inget måste, men att lära sig några grundläggande fraser som ”hola” (hej), ”gracias” (tack), ”por favor” (snälla, används som engelskans ”please”) och ”adiós” (hejdå) kan vara till stor nytta för att närma sig lokalbefolkningen.

Njut av det lokala köket

Det kanariska köket har både spanska, afrikanska och latinamerikanska influenser, och kännetecknas av sin enkelhet och användningen av lokala råvaror. Några av de mest populära rätterna är papas arrugadas, mojos och gofio. Missa inte utbudet av färska skaldjur, bläckfisk och grillad fisk, eller de lokala ostsorterna såsom queso fresco och queso de cabra. På Kanarieöarna är det vanligt att man tar en aperitif, eller ”aperitivo” som det heter på spanska, under tidig eftermiddag tillsammans med lite lättare mat för är att koppla av och umgås med nära och kära.

Utforska öarnas naturliga skönhet

Kanarieöarna är kända för sina fantastiska naturlandskap, med vidsträckta sandstränder, vulkaniska berg och grönskande skogar. Ett av de bästa sätten att utforska öarna på är att vandra. På Gran Canaria kan du utforska klippformationen Roque Nublo och på Teneriffa kan du vandra till toppen av berget Teide, Spaniens högsta punkt. I södra delen av El Hierro ligger La Restinga, en berömd vulkanisk plats som är känd för sina vackra stränder och kristallklara vatten, vilket gör det till ett populärt resmål för vattensport.

Bekanta dig med lokal historia och kultur

Kanarieöarna har en rik historia med influenser från Spanien, Portugal och Afrika. Lär dig mer om öarnas förflutna genom att besöka museer och historiska platser. Casa de Colón på Gran Canaria, har en gång varit hem åt upptäcktsresande Christopher Columbus och på Cueva Pintada-museet i Gálda visas förspanska grottmålningar. På Lanzarote kan du ta del av konstnären, arkitekten och miljöaktivisten César Manriques verk. Han föddes på Lanzarote och kom att spela en avgörande roll i att forma öns konstnärliga och kulturella landskap.

Besök en kanarisk festival

Kanarieöarna är kända för sina livliga festivaler. Den största karnevalen Santa Cruz de Tenerife Carnival, som äger rum i februari och under sommaren, firas med färgsprakande parader, musik och dans. På ön firas även Fiestas de Mayo för att hylla öns skyddshelgon under maj månad och på Gran Canaria äger Fiesta de la Rama rum den 4 augusti, för att hedra jungfrun av Las Nieves.


Text och bild – Pressmaterial

Visited 10 times, 1 visit(s) today