Du i Fokus
Hälsa & MotionMode & Skönhet

Sticka Rosa bandet-tröjan – stöd kampen mot bröstcancer

skriv ut

Inför bröstcancermånaden lanserade Miss Svensson och Bröstcancerförbundet Rosa bandet-tröjan. Ett för den svenska marknaden helt nytt initiativ. Stina Svensson, grundare till Miss Svensson, står bakom designen till årets modeller som fått namnen Emma och Louise efter två väninnor som behandlats för bröstcancer.

Modellerna liknar varandra och har ett stickat knytband längst ner. Tröjorna stickas utifrån två olika mönster och säljs med tillhörande rosa garn i Baby Alpacka. För varje stickad tröja går mellan 80 och 120 kronor till kampen mot bröstcancer.

– Ungefär samtidigt som jag startade Miss Svensson fick min väninna veta att hon hade en tumör i bröstet. Det var såklart en väldigt jobbig period. Därför känns det extra angeläget att kunna möjliggöra engagemang och samtidigt bidra med pengar till kampen mot bröstcancer, säger Stina Svensson.

Årets Rosa band-tröja finns i två modeller i olika svårighetsgrad. Tröjorna stickas i rosa Baby Alpacka, ett varmt och mjukt garn, jämförbart med kashmir.

– Vi är väldigt stolta över samarbetet med Miss Svensson och lanseringen av Rosa bandet-tröjan. Nu vill vi se hela Sverige sticka i kampen mot bröstcancer, säger Marit Jenset, generalsekreterare på Bröstcancerförbundet.

Tröjmodellen Emma har ett lite enklare mönster och stickas på rundsticka uppifrån och ner. Priset varierar mellan 750–930 kronor beroende på storlek och antal garnnystan.

Louise är en omlott-tröja med kortare ärm. Den stickas på längre rundsticka, men stickas fram och tillbaka, inte runt. Priset varierar mellan 840–1110 kronor beroende på storlek och antal garnnystan.

För båda tröjorna finns instruktionsvideos till hjälp https://misssvenssonknits.com/pages/videos

Allt material beställs på https://misssvenssonknits.com/


Text och bild – Pressmaterial

Visited 42 times, 1 visit(s) today