Du i Fokus
Dryck

Jamaicanska Navy Island Navy Strength

skriv ut

Den 29 september lanserades den jamaicanska rommen Navy Island Navy Strength i Systembolagets tillfälliga sortiment. 2.400 flaskor har kommit till Sverige av denna unika pot still-rom med smak av banan och vanilj.

Navy Island Navy Strength är en rom tillverkad med pot still-processen. Det är en blandning av småskaligt destillerad rom, elva olika av varierande ålder. Denna unika renodlade pot still-rom buteljeras vid Navy Strength för intensiv smak och maximal njutning. “Navy Strength” syftar till rom som buteljeras exakt vid 57 procent alkoholvolym.

Rommen är djupt bärnstensfärgad och intensivt aromatisk. Den har en fantastisk balans av mogna frukter, bananer och antydan av vanilj. Fyllig, tung rom i stilen med en magnifik och lång eftersmak. Djup och mycket välbalanserad. Det perfekta sättet att njuta av Navy Island Navy Strength är ren eller med is.

Mai Tai

Ingredienser

  • 5 cl Navy Island Navy Strength Rom
  • 2 cl pressad lime
  • 0,5 cl apelsinlikör t ex curaçao, Cointreau eller Grand Marnier
  • 1 cl mandelsyrup (orgeatsirap)
  • Lime och myntakvist till dekoration

Häll alla ingredienser i en shaker med is. Skaka väl och sila över i ett Tiki-glas, eller ett generöst grogg-glas, fyllt med krossad is. Dekorera med lime och en myntakvist.


Navy Island Navy Strength är en fantastisk rom som representerar det bästa som traditionellt hantverk har att erbjuda. Den snygga flaskan kompletteras av en lika snygg cylindrisk presentförpackning.

Navy Island Navy Strength

Nr 41516

Pris: 629 kr


Text och bild – Pressmaterial

Visited 45 times, 1 visit(s) today