Hemmagjorda Fruktremmar
En plåt
- 300 gr valfri frukt
- 2 msk honung eller en banan för sötman
Gör så här:
Sätt ugnen på 50-60 grader.
Mixa frukten/bären till en slät puré. Tillsätt en banan eller honung om du vill ha lite sötma.
Bred ut purén ca 2 mm tjockt, på en plåt med bakplåtspapper. Sätt en sked i springan så att ugnsluckan är lite öppen hela tiden och torka 6-8 timmar, tills purén är helt torr.
Låt svalna, rulla ihop och skär eller klipp i bitar.
Förvara i tättslutande burk med lock.
För er Viktväktare:
Points: Färsk frukt är 0 P, men torkad frukt är 1 P (utan honung) per 15 gr eller 3 P per 30 gram, 5 P för 40 gr.
Personliga Points: Färsk frukt är 0 PP, men torkad frukt är 1 PP (utan honung) per 15 gr eller 3 PP per 30 gram, 5 PP för 40 gr.
MittWW: Färsk frukt är 0, men torkad frukt är 1 Grön/Blå/Lila (utan honung) per 15 gr eller 3 Grön/Blå/Lila per 30 gram och 5 Grön/Blå/Lila för 40 gr.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: En ”smalare” glöggkväll