Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Blossa 17 möter Old Delhi

skriv ut
Sedan 2003 reser Blossa till en ny plats varje år för att hämta inspiration till årets glögg. 2017 har koordinaterna ställts in på 28°39’24.2’’N 77°13’18.5’’E och destinationen är den myllrande kryddmarknaden Khari Baoli i Old Delhi. Här, bland all världens smaker och dofter, har man hittat inspirationen till årets smaksättning: härligt solmogen mango, kryddig spiskummin och het chili.

På Old Delhis trånga gator samsas cykelrickshaws med dragkärror, mopeder och ett livligt folkvimmel. Mitt i den gamla staden ligger Khari Baoli, Asiens största kryddmarknad, där det handlats med kryddor i över fyra sekler.

– I Indien hittar vi många av de smaker och kryddor som redan finns i Blossas glögg, såsom kardemumma, ingefära och kryddnejlika. I Blossa 17 Old Delhi ger mangon en tropisk fruktton som både kompletteras och kontrasteras fint med de traditionella glöggkryddorna. Den kryddiga tonen i årets glögg förstärks ytterligare av spiskummin för att i slutet få en tydlig hetta från chilin. Detta är vår tolkning av Indien, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Form och färg på flaskan är inspirerad av traditionell indisk skyltmålning, en gammal hantverkstradition i Indien där man dekorerar lastbilar, marknadsstånd och byggnader med handmålade mönster, symboler och budskap. Bakom designen står Scandinavian Design Group, som arbetat med Blossas årgångsglögg sedan starten av smakresan år 2011.

Vi har testat Blossa 17 och tycker att man lyckats riktigt bra med smakerna i år och den smakar lika bra varm som kall. Mangon är tydlig och fungerar bra tillsammans med de traditionella glöggkryddorna. Även om det är en glögg så skulle den fungera lika bra även resten av året och vi får direkt idéer till olika drinkar man skulle kunna göra, med Blossa 17 som en av ingredienserna.

Blossa 17 Old Delhi finns i Systembolagets beställningssortiment.

Artikelnr: 86589

Pris: 109 kr

 

 

Text och bild – pressmaterial

Visited 14 times, 1 visit(s) today