Gulaschsoppa på lövbiff

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr lövbiff
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 röda paprikor
  • 1 morot
  • 300 gr potatis
  • 1-2 msk smör
  • 1 msk paprikapulver
  • ½ tsk malen kummin
  • 400 g krossad tomat
  • 1–2 msk tomatpuré
  • 8 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • salt
  • peppar

 

 

Gör så här:

Strimla lövbiffen, skala och tärna löken och vitlöken. Tärna paprika, skala moroten och potatisarna, skär i tärningar.

Bryn köttet i fettet i en gryta. Sänk värmen och ha ner alla grönsakerna i grytan, låt fräsa 2-3 minuter. Tillsätt paprikapulver, kummin, krossad tomat, tomatpuré, vatten och buljongtärningar. Låt koka 20–30 minuter, rör om då och då.

Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick yoghurt.

 

För er Viktväktare:

MittWW: Grön 18, Blå 18 för hela satsen om man använder 1 msk fett. Lägg till SP för ev yoghurt.

 

Recept – Gunborg Bengtsson, Bild – Marlene Rindå Jikita