Gulaschsoppa på lövbiff
4 portioner
- 500 gr lövbiff
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 röda paprikor
- 1 morot
- 300 gr potatis
- 1-2 msk smör
- 1 msk paprikapulver
- ½ tsk malen kummin
- 400 g krossad tomat
- 1–2 msk tomatpuré
- 8 dl vatten
- 2 köttbuljongtärningar
- salt
- peppar
Gör så här:
Strimla lövbiffen, skala och tärna löken och vitlöken. Tärna paprika, skala moroten och potatisarna, skär i tärningar.
Bryn köttet i fettet i en gryta. Sänk värmen och ha ner alla grönsakerna i grytan, låt fräsa 2-3 minuter. Tillsätt paprikapulver, kummin, krossad tomat, tomatpuré, vatten och buljongtärningar. Låt koka 20–30 minuter, rör om då och då.
Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick yoghurt.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 12 P för hela satsen om man använder 1 msk fett. Lägg till P för ev yoghurt.
Points: 22 P för hela satsen om man använder 1 msk fett. Lägg till P för ev yoghurt.
Recept – Gunborg Bengtsson, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 157 times, 1 visit(s) today