Super Tasty Thai – Wichudaporn Chaiyasaeng
De allra flesta älskar thaimat, men det är långt ifrån alla som vet hur man trollar fram rätter som pad thai, panang curry och tom kha gai hemma i sitt eget kök. I Super Tasty Thai visar Wichudaporn på ett enkelt sätt hur du hanterar de olika smakerna och bjuder på både enkla och lite svårare förrätter, varmrätter, efterrätter och dessutom en del drycker.
I Super Tasty Thai får du möjlighet att lära känna de olika ingredienserna och skulle någon vara knepig att få tag på föreslår Wichudaporn en svensk råvara som kan användas istället. Totalt rymmer boken 45 spännande recept och förutom de ständigt efterfrågade klassikerna finns älsklingsrätter från Wichudaporns egen uppväxt och några rätter med en mer västerländsk touch, allt presenterat med tydliga recept och stämningsfulla bilder av Ulrika Ekblom.
När Wichudaporn växte upp i Thailand tillbringade hon gärna tid med sin mamma i köket bland grytor och kastruller. Innan flytten till Sverige drev hon under ett antal år restaurang tillsammans med sin mamma i Thailand. Nu får även vi njuta av henna favoriter!
Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Ulrika Ekblom