Gremolatakyckling Amore – by Christin Kashou
Lönnberga har kommit med några nya produkter inför sommaren, bla färdigmarinerad kyckling som efterfrågats av kunderna. Christin Kashou har gått loss i köket och tagit fram flera härliga recept. Ett av dem är den här smaskiga kycklingen som hon kallar Gremolatakyckling Amore.
Här snackar vi comfortfood för hela familjen. Färdigmarinerad kyckling med smak av gremolata och klassiska italienska smaker av basilika, persilja, citron, rosmarin och vitlök. Serveras med grillad hjärtsallad samt potatis och gröna ärtor som smakas upp med citron. Friskt, fräscht, snabbt och enkelt.
4 Portioner
- 2 förpackningar Lönneberga Kycklingbröstfilé Gremolata (á 325 g)
Potatis & gröna ärtor
- 700 g delikatesspotatis
- 200 g frysta ärtor
- juice från 1/2 citron
- 2 msk olivolja
- flingsalt & svartpeppar
Grillad hjärtsallad
- 8 hjärtsallad
- 150 g smör
- 150 g hasselnötter, skalade
- 1 ask smörgåskrasse
- 150 gr parmesanost
Gör så här:
Potatis & gröna ärtor:
Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll i de frysta ärtorna och låt koka med den sista minuten. Häll av vattnet. Smaksätt med citronjuice, olivolja, flingsalt och svartpeppar.
Grillad hjärtsallad:
Tvätta och dela varje hjärtsallad i två. Bryn smör i en kastrull tills det börjar dofta nötigt, låt svalna. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och hacka grovt. Riv parmesanen. Grilla hjärtsalladen samtidigt som kycklingen, först med snittytan nedåt och sedan andra sidan.
Kyckling:
Grilla på båda sidorna tills den har en fin yta. Låt den sedan gå klart på indirekt värme, dvs inte direkt ovanför den glödande kolen eller brännaren. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur på 72 grader.
Servera kycklingen tillsammans med grillad hjärtsallad toppad med rostade hasselnötter, brynt smör, smörgåskrasse och riven parmesan samt smaksatt potatis och ärtor.
Recept – Christin Kashou, Bild – Lönneberga