Du i Fokus
Böcker

Våga leva & Tänka stort – Eric Thyrell

skriv ut

Det tog tre långa år att skriva boken, Våga leva & Tänka stort, så när den väl släpptes var det med en rejäl releasefest på restaurang ART i Stockholm. Eric Thyrell har skrivit en minsta sagt annorlunda så kallad självhjälpsbok. Här finns humor, värme och en stor portion självinsikt som han delar med sig av.

Eric Thyrell är prisbelönad talare med en lång och gedigen CV. Som artist har han turnerat land och rike runt, tillsammans med artisten Bosson, han har även underhållit som reseledare och varit dykinstruktör. Men det är som talare och föreläsare som de allra flesta känner igen honom. En roll som han fått fina priser för, bla Stora Talarpriset 2022.

Under pandemin fick Eric tid och kraft att skriva boken han funderat på under en lång tid. Han struntade i alla “regler” kring skrivandet, som tex synopsis och att ha något slags utkast – istället skrev han den rakt upp och ner. Från pärm till pärm, utan någon plan alls.

Resultatet är en personlig bok som ger oss hans egen resa, hur han själv kommit över hinder i sitt liv och sina bästa tips på hur vi andra kan komma vidare i våra liv. Intressant, roligt, berörande och hjärtligt. Det är en otroligt fin bok och inte så där helt igenom allvarlig som många självhjälpsböcker kan vara. Läsaren får följa med i Erics minst sagt intressanta liv och får samtidigt tips och råd på vägen.

Bokreleasen för “Att våga leva & Tänka stort” var ett vitt party på restaurang ART i Stockholm, med inbjudna gäster. En påtagligt avslappnad och nöjd författare signerade böcker på löpande band och passade däremellan på att mingla med sina vänner.

Radioprofilen Titti Schultz höll en kort och personlig intervju där Eric berättade om skrivandet och processen kring boken.

-Jag trodde inte att jag var bra nog och att allt bra redan var skrivet. Men en dag på gymmet bestämde jag mig för att börja skriva, så gjorde jag det. Sen tog det tre år att få boken färdig.

Att det tog sådan tid berodde på att han ville skriva en bok som han själv hade velat läsa, när han började intressera sig för personlig utveckling. Det måste dessutom vara fängslande och roligt för att han ska orka läsa en hel bok.

-Detta är en bok skriven direkt från hjärtat, väldigt utlämnande. Att våga leva och tänka stort är olika beroende på vem man är. Det kan handla om att göra det man brinner för, men ibland att bara ta sig upp ur sängen.

Text och bild – Jikitas

Visited 13 times, 1 visit(s) today