Green machine pancakes
4 Portioner
Pannkakorna:
- 1 ägg
- 2 dl mjölk
- 200 ml Extra fint mjöl
- 75 g spenat
- Salt, peppar
- Kokosolja, för stekning
Salsan:
- 200 g körsbärstomater i blandade färger, skuren i olika storlekar
- 1 avokado, skalad och skivad
- 2 salladslökar, fint skivade
- 1 lime, saft och skal
- En handfull basilikablad, hackade
- Salt
- peppar
Gör så här:
Kombinera alla ingredienser till salsan, krydda efter smak och ställ åt sidan i 30 minuter till en timme.
Under tiden, i en mixer, blanda mjölk, mjöl och spenat (eller någon blandning av örter och blad du gillar). Lägg på medelvärme och krydda med en nypa salt.
Tillsätt en liten mängd kokosolja i en non-stick-panna och lägg på medelvärme. När den är varm, häll i smeten och stek i 3-4 minuter endast på ena sidan. Ta bort pannkakan och servera med salsan, keso, en klick olivolja och chiliolja, korianderblad, salt och nymalen peppar.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 24 P för alla pannkakor, om man använder lättmjölk och vetemjöl. 6 P för all Salsa, bara avokadon som räknas. Lägg till P för fettet du steker i.
Points: 24 P för alla pannkakor, om man använder lättmjölk och vetemjöl. 6 P för all Salsa, bara avokadon som räknas. Lägg till P för fettet du steker i.
Recept och bild – Christopher Åström