Växter boostar välmåendet och skapar harmoni

skriv ut
Gröna växter har kommit att bli tidlösa klassiker som vi svenskar gärna inreder med. Siffror ur Plantagens rapport Växttrender 2021 visar att nästan sex av tio svenskar inreder med växter för att skapa en lugn och harmonisk atmosfär.

För många svenskar är just växternas positiva funktion för vår fysiska- och mentala hälsa en viktig aspekt när vi väljer växter och enligt trendexperten Stefan Nilsson kommer vi se ett ökat fokus på växter som vi mår bra av att ha omkring oss, ta på och titta på.

Exempel på just sådana växter är `mood boosters´ som gör oss glada med sina lekfulla bladverk. Unika växter i brokiga former, olika storlekar och med varierade blad som gärna får grupperas i olika nivåer för att skapa ett mer levande uttryck.

Nedan listar Plantagen fem “mood boosters” som bidrar till välmåendet och är vackra att inreda med:

  1. Alokasia
  2. Kaladium
  3. Fönsterfikus
  4. Finkalatea
  5. Bladbegonia

– “Mood boosters” är lite av sockret ovanpå i tillvaron, unika växter som inte behöver vara perfekta utan som vi väljer med magkänslan. Det knyter an till megatrenden att köpa färre, men mer noggrant utvalda, saker att omge oss med i hemmet, säger trendexperten Stefan Nilsson.

 

Text och bild – Pressmaterial