Du i Fokus
Hem & Inredning

Världens största Hästens-säng tar plats i ikoniska Doolittle House

skriv ut

I ett nytt samarbete med Doolittle House, ett privat hem som är ett av de största och mest kända exemplen på organisk arkitektur som någonsin byggts, har Hästens skapat världens största runda version av sin exklusiva 2000T- säng.

Doolittle House är beläget i Joshua Tree National Park, Kalifornien, och ritades för paret Bev och Jay Doolittle på 1980-talet. Bakom mästerverket står arkitekterna Kendrick Bangs Kellogg och John Vugrin och huset tog sammanlagt nästan 20 år att färdigställa. Varje del och objekt i huset är unikt – ingenting har tillverkats två gånger eller i fler upplagor. Alla gäster som besöker Doolittle House får med andra ord uppleva de magnifika detaljer och nyanser som huset har att erbjuda och som inte finns någon annanstans.

Under sex månader samarbetade Hästens och husets ägare, Bev och Jay Doolittle, med den kända inredningsarkitekten John Vugrin för att designa en säng som förenar husets hållbara landskap och naturliga stil med Hästens expertis inom sömn. Resultatet blev ett samarbete där arkitektur och hantverk möts på ett unikt vis för att skapa en oöverträffad produkt där den handgjorda, organiska lyxen hyllar naturen och samhörigheten.

– Både Hästens och Doolittle House visar upp hur konst kan komma i många olika former, som arkitektur och hantverk. Genom att arbeta nära Vugrin kunde vi skapa ett tidlöst konstverk i form av en rund säng där gästerna kan skapa sina egna minnen samtidigt som de har utsikt över Joshua Tree-landskapet, säger Hästens partner Carl Larsson.

Ursprungligen ville Kellogg göra en infinity pool i hemmets öppna yta, vilket husägarna Bev och Jay inte var helt förtjusta i. Efter många, långa diskussioner landade beslutet i ett gemensamt utrymme att placera en massiv madrass i, där gäster kan koppla av och uppleva Joshua Tree National Park inifrån huset. Resultatet av samarbetet blev den största, runda sängen som Hästens tillverkat.

– Hästens-sängen smälter harmoniskt in i hemmets naturliga omgivning och gör att Doolittle-husets historia om hållbart och unikt hantverk kan fortsätta att leva vidare, säger John Vugrin.

Text och bild – Pressmaterial/Grand Relations

Visited 48 times, 1 visit(s) today