Gratinerad kyckling med chili och oregano
Till 4 portioner behöver du:
- 4 kycklingfiléer (500 g)
- 1 msk olja
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1/2 dl chilisås
- 1 msk oregano
- 2 krm salt
- 1 krm svart peppar
- 1 1/2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingen i grova bitar. Stek dem i oljan i en stekpanna. Salta och peppra efter eget tycke. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form.
Koka upp grädden, chilisås, oregano, salt och peppar i en liten kastrull. Häll såsen över kycklingen. Strö på ost och sätt in formen mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Servera gärna med ris och grönsaker.
För er viktväktare:
Mitt WW: Grön 5, Blå 4 per portion om man använder 4% matlagningsgrädde och max 17% riven ost. Lägg till Points för ris.
SmartPoints Flex: 4 SP Flex per portion om man använder 4% matlagningsgrädde och max 17% riven ost. Lägg till Points för ris.
SmartPoints: 5 SP per portion om man använder 4% matlagningsgrädde och max 17% riven ost. Lägg till Points för ris.
Recept och bild – Nadjaskitchen