Du i Fokus
Mat & Dryck

Gratinerad kyckling med chili och oregano

skriv ut
Detta är en väldigt enkel rätt att tillaga och med ingredienser som bidrar till en härlig kombination av smaker. Kycklingbitarna täcks av en gräddig sås med chili och oregano. Därefter strös ost på och gratängen avslutas i ugnen.

Till 4 portioner behöver du:

  • 4 kycklingfiléer (500 g)
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 msk oregano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svart peppar
  • 1 1/2 dl riven ost
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingen i grova bitar. Stek dem i oljan i en stekpanna. Salta och peppra efter eget tycke. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form.

Koka upp grädden, chilisås, oregano, salt och peppar i en liten kastrull. Häll såsen över kycklingen. Strö på ost och sätt in formen mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Servera gärna med ris och grönsaker.

 

För er viktväktare:

Mitt WW: Grön 5, Blå 4 per portion om man använder 4% matlagningsgrädde och max 17% riven ost. Lägg till Points för ris.

SmartPoints Flex: 4 SP Flex per portion om man använder 4% matlagningsgrädde och max 17% riven ost. Lägg till Points för ris.

SmartPoints: 5 SP per portion om man använder 4% matlagningsgrädde och max 17% riven ost. Lägg till Points för ris.

 

Recept och bild – Nadjaskitchen

Visited 71 times, 1 visit(s) today