Kanelsockerkaka – Kanelbullens Dag
8-10 bitar
- 3 msk + 1 tsk smör och rapsolja
- 2 tsk kanel
- 2 krm kardemumma
- 250 gr grekisk yoghurt
- 2 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- en nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form (20 cm) med 1 tsk av fettet.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kanel, kardemumma, socker, vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Blanda yoghurten med det flytande margarinet i en annan skål. Vänd ner yoghurtblandningen i äggsmeten försiktigt. Gör sedan likadant med de torra ingredienserna.
Häll smeten i formen, strö över lite extra kanel och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 26 P för hela satsen om man använder 1 dl lättströ ist för 1,5 dl strösocker (det blir för sött med hela mängden) och fettfri yoghurt.
Points: 26 P för hela satsen om man använder 1 dl lättströ ist för 1,5 dl strösocker (det blir för sött med hela mängden) och Larsas Fettfria Grekiska Yoghurt.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se