Frittata med fetaost, spenat och paprika
2-4 portioner
6 ägg
100 g fetaost
70 g babyspenat
1 röd paprika
salt & peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Knäck äggen i en skål och vispa lätt. Smula fetaosten och blanda ner spenat i äggsmeten. Hacka paprikan i bitar och bland ner den också. Salta och peppra.
Häll äggsmeten i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
Tips! Har man ingen ugn så funkar det att göra frittatan även i stekpanna. Se bara till så den inte bränns i botten.
Servera frittatan med en fräsch sallad.
Enkelt och jättegott!
För er Viktväktare:
Points: 2 P för hela, om man använder 3%-ig salladsost Apetina
Personliga Points: 2-16 för hela, om man använder 3%-ig salladsost Apetina.
Mitt WW: Grön 6, Blå 2, Lila 2 per portion om man delar den på fyra och använder 3%-ig salladsost Apetina.
Recept – Viktväktarna, bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 17
Pingback: Matsedel v 10 – semmelfrossa!