Du i Fokus
Mat & Dryck

Fisk med smögensås

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr eller 4 filéer lax eller torsk
  • 3-4 stjälkar selleri
  • 1 stor gul lök
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk smör & rapsolja
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 buljongtärning (fisk)
  • 1 burk krossade tomater
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader

Lägg fisken i en ugnssäker form, salt och peppra.

Skala lök och vitlök, finhacka löken och pressa vitlöken. Skär sellerin i skivor och skala och strimla morötterna fint. Värm fettet i en panna, fräs löken, vitlöken, sellerin och morötterna tills de börjar bli mjuka. Tillsätt tomaterna, vinet och smula ner buljongtärningen. Blanda om och låt koka ihop 5-7 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.

Häll såsen över fisken och gratinera i ugnen ca 15-20 minuter.

Servera med kokt potatis.

För er Viktväktare:

Points: 7 P för all fisk om man använder 1 msk fett, lägg till P för potatis.

Personliga Points: 7-12 PP för all fisk om man använder torsk och 1 msk fett, lägg till PP för potatis.

Mitt WW: Grön 7, Blå 4, Lila 4 för all fisk om man använder torsk, lägg till Sp för potatis.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 474 times, 1 visit(s) today