Fisk med smögensås
4 portioner
- 500 gr eller 4 filéer lax eller torsk
- 3-4 stjälkar selleri
- 1 stor gul lök
- 2 morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 1-2 msk smör & rapsolja
- 2 dl vitt matlagningsvin
- 1 buljongtärning (fisk)
- 1 burk krossade tomater
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg fisken i en ugnssäker form, salt och peppra.
Skala lök och vitlök, finhacka löken och pressa vitlöken. Skär sellerin i skivor och skala och strimla morötterna fint. Värm fettet i en panna, fräs löken, vitlöken, sellerin och morötterna tills de börjar bli mjuka. Tillsätt tomaterna, vinet och smula ner buljongtärningen. Blanda om och låt koka ihop 5-7 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Häll såsen över fisken och gratinera i ugnen ca 15-20 minuter.
Servera med kokt potatis.
För er Viktväktare:
Points: 7 P för all fisk om man använder 1 msk fett, lägg till P för potatis.
Personliga Points: 7-12 PP för all fisk om man använder torsk och 1 msk fett, lägg till PP för potatis.
Mitt WW: Grön 7, Blå 4, Lila 4 för all fisk om man använder torsk, lägg till Sp för potatis.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita