Dominika gör som hon vill

skriv ut
Dominika Peczynski har många strängar på sin lyra och har gjort en rejäl klassresa. Från barndomen i polen, flykten till Sverige, livet som popstjärna och egen företagare. Numera kan hon även titulera sig författare, i boken ”Jag gör som jag vill” berättar Dominika om sitt innehållsrika liv. Här snackar vi extra allt!

Det finns en handfull personer i Sverige som alla känner till bara man säger förnamnet, dit hör Dominika. De flesta känner henne som fd popdiva och programledare och numera gift med Anders Borg. Hennes liv som hårt arbetande egen företagare är det kanske inte så många som vet så mycket om. Under åren har hon startat en mängd framgångsrika företag och har många intressant historier att berätta om.

Berättelsen liksom flödar fram, det är lättläst, humoristiskt och otroligt intressant – men det är absolut inget rosaskimrande liv som målas upp. Dominika har utstått fysik misshandel, konkurser, depressioner, svek och mycket annat. Något hon absolut inte skönmålar, utan berättar sakligt om och med stor självdistans. Men här finns också mycket kärlek och en hel del glamour. Lite snaskigt skvaller bjuds det också på.

”Många gånger har stupet varit inom synhåll för mig. Det har lockat och pockat med sin förgörande intensitet. Men viljan att överleva har varit starkare än alla andra instinkter tillsammans. Såklart hade jag kunnat spela mina kort smartare, inte ställt till det så mycket hela tiden, varit så envis och bråkig. Lagt huvudet på sned och med ett falskt leende tillskansat mig fördelar av olika slag, utan att uttrycka eller tycka något.”

När Dominika Peczynski berättar om sitt liv liknar det inte något annat. De skyhöga topparna och bottendjupa dalarna. Från kärleken, skratten och friheten till sveken, tårarna och klavertrampen. Jag gör som jag vill är en naken berättelse om att till varje pris följa sin egen kompass, på sina egna villkor, oavsett vad alla runtomkring dig tycker. För oavsett hur krokig vägen kan bli, så kommer man ju fram så länge man stannar kvar på den.

Man kan nog summera Dominikas liv med att slumpen har en avgörande roll i allas liv och att man ska säga ja till de möjligheter som kommer i ens väg. Jag gör som jag vill är helt enkelt en intressant bok om ett intressant liv!

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Mondial