Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Finca Las Moras Reserve Chardonnay – till höstens svamprätter

skriv ut
Hösten är här och skogen är full av kantareller och andra goda svampar. Varför inte passa på att bjuda hem vänner på en trevlig höstmiddag med färskplockad svamp? Finca Las Moras Reserve Chardonnay är ett ekologiskt vitt vin som passar utmärkt till en kantarellpaj, risotto med blandsvamp eller en svamppizza.

Finca Las Moras Reserve Chardonnay är gjort av ekologiska druvor från Zonda Valley, som ligger ett par mil från staden San Juan i Argentina. Jordmånen där är mager med mycket grus och god dränering. Druvorna skördas manuellt och vinet jäser vid en temperatur av 10° . 50 procent jäser i fat av fransk och amerikansk ek och andra hälften i rostfria ståltankar. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och lagras tillsammans med jästfällningen under nio månader.

Det friska vinet har en intensiv och fruktig doft med inslag av mango, tropiska frukter, fat, citrus och vanilj. Smaken är torr med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.

Finca Las Moras Reserve Chardonnay passar utmärkt som det är eller till stekta eller grillade rätter med grönsaker, svamp, fisk eller ljust kött.

Finca Las Moras Reserve Chardonnay finns både på bag-in-box och återvinningsbar PET-flaska.


Finca Las Moras Reserve Chardonnay, Box 3 liter
Artikelnr: 16018
Land: Argentina
Pris: 229 kr
Alkoholhalt: 13 %
Råvaror: Chardonnay 100 %

Finca Las Moras Reserve Chardonnay, 750ml PET-flaska
Artikelnr: 16018
Pris: 79 kr

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 20 times, 1 visit(s) today