Du i Fokus
TeaterUpplevelser

“Syskonkärlek – Räkna med bråk” – skakar om och berör!

skriv ut

“Hej. Jag heter Martin. Jag är Randis lillebror men Davids storebror. Och så är jag storebror till Emelie, Axel, Mio. Och Elin, Johannes och Linn och Benjamin, Olle och Josef.” Så börjar en 80 minuter lång kärleksförklaring till en otroligt karismatisk 11-barnsmamma. Martin Stenmarcks föreställning “Syskonkärlek – räkna med bråk” är en berättelse om hans liv som ett av barnen i en stor familj.

Hur påverkas ett barn av att flytta ofta, under första skolåret så mycket som tre gånger. Hur är livet med tio syskon? Hur mycket av det som händer som barn, hänger med upp i vuxen ålder?

Alla har sin historia och för att Martin Stenmarck skulle få sin komplett började han med att intervjua sina syskon. Hur hade de upplevt deras mamma, mamman som levde sitt liv i dubbel hastighet. Svaren han fick mynnade ut i en helt fantastisk historia om hans uppväxt, mamma Linda, de fyra papporna och syskonen.

Martin berättar öppet och varmt om mamman som ofta var lite för spontan och inte alltid tänkte på barnens bästa. Han berättar om när han sköt sin bror med pilbåge och när systern blev kidnappad mitt framför ögonen på honom och när mamman lämnade allt och åkte till England. Det är hjärtligt, kärleksfullt och dråpligt. Man berörs, skrattar, upprörs och fäller en tår. Allt detta blandas med massor av bra musik!

Det är otroligt bra, en kväll med hjärta. Den enda negativa är att förställningen är för kort! Vi vill ha mer!

Föreställningen börjar i Stockholm och går sedan ut på turné i resten av landet.

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – pressbilder

Visited 8 times, 1 visit(s) today