Enklaste äppelmoset
Ca 5 dl färdigt mos
- 1 kg äpplen
- 1/2 dl vatten
- 1/2 dl socker
Gör så här:
Använd väl mogna, men inte övermogna frukter till mos. Skala och kärna ur äpplena. Det är viktigt att skador och insektsangrepp skärs bort. Lägg de färdiga äppelklyftorna i kallt vatten så att de inte mörknar.
Ta upp äppelklyftorna ur vattnet och lägg dem i en kastrull. Koka upp med vattnet på svag värme så att det inte bränner vid. Rör om då och då. När äpplena är mjuka rör du ner sockret och låter koka upp igen.
Mosa äpplena med en slev eller kör dem till mos i matberedare.
Häll upp i frysburkar i passande storlekar. Låt svalna och sätt på lock. Moset kan djupfrysas i upp till ett år utan att ändra smak.
För er Viktväktare:
Points: 0 P om man tar sötningsmedel istället för vanligt socker
Personliga Points: 0 PP om man tar sötningsmedel istället för vanligt socker.
Mitt WW: Grön 0, Blå 0, Lila 0 om man tar sötningsmedel istället för vanligt socker.
SmartPoints Flex: 0 SP om man tar sötningsmedel istället för vanligt socker.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita