Du i Fokus
Upplevelser

Halloween på Gröna Lund är en riktig rysare!

skriv ut
Den 14 oktober kl. 16.00 slår Gröna Lund upp portarna till sitt femte Halloweenfirande. I 16 dagar bjuder tivolit på maxad Halloweenstämning med en mängd onda väsen, en stor skräckparad genom parken och fem skräckhus som garanterat kommer roa och oroa.

Gröna Lund har pyntats från topp till tå med pumpor, höbalar och spindelnät. Till detta har man ett gäng galna zoombies, hånskrattande clowner och en hel del annat löst folk. Oidentifierbara figurer är kanske mer korrekt. Allt ackompanjerat med rök och mystisk musik.

Likt tidigare år råder en rätt mysig stämning från början, det som är mer anpassat för barn. Här finns snälla häxor och det läskigaste är nog skeletten som bland annat finns i den vackra gamla karusellen. Här är mysigt att gå runt och tittar man nog så ser man fler och fler detaljer ju mer man tittar.

Sen passerar man över den Spanska Trappan, just nu Spindelns område. Hela gången är fullständigt belamrad med spindelnät och ska nog påminna om spindelns mage så ljuden känns som en rätt taskig matsmältning. Nu börjar läskigheterna! I gången gömmer sig mysko figurer, mer eller mindre skrämmande, vissa bara står där andra gör små utfall mot en.

På stora området hittar man de fem skräckhusen där ”Skeppet”, med sin tusenåriga förbannelse, ligger högt upp på skräckskalan tillsammans med “Olustiga Huset”, där clownerna tagit över. Här finns även halloweentematiserade miljöer och onda väsen som strövar omkring och dyker upp där man minst anar. Den ljusa och mysiga nöjesparken har totalt förvandlats till en mörk plats där vad som helst kan hända.

Gröna Lund i halloweenkostym är otroligt häftig! Lilla området är mysigt att ströva runt i och så är det även i stora området, så länge det är ljust. När mörkret faller får allt ett helt annat intryck och i skuggorna gömmer sig en hel del som man inte räknat med. Vågar man sig dessutom in i de olika husen, får man en upplevelse man sent ska glömma. Där inne gömmer sig ingenting längre, tvärtom – här visar zombies och demoner upp sig i sin fulla glans och gör allt för att skrämma vettet ur besökarna. Om de lyckas? Yes box!

Kom gärna när parken öppna och var med om förvandlingen när mörkret lägger sig. Då får man den helhetsupplevelse som parken förtjänar. Och man får absolut inte missa skräckparaden! Så länge ljuset lyser upp finns inget att frukta, men när mörkret kommer… då kan vad som helst hända.

Halloween på Gröna Lund har öppet 14/10 – 6/11.

 

HÄR kan ni se vår film från besöket.

Text och bild – Marlene Rindå Jikita & Martin Jikita

 

Visited 8 times, 1 visit(s) today