Du i Fokus
Hem & Inredning

Granit fortsätter samarbetet med Stig Lindberg

skriv ut
Efter vårens succé med designsamarbetet tillsammans med Stig Lindberg kommer nu en ny kollektion med de berömda mönstren. Kollektionen är tillgänglig online och i butik från den 6:e oktober.

Kollektionen följer Granits designfilosofi och består av multifunktionella och tidlösa produkter där funktion möter design i en stilren symbios. Den nya kollektionen tar ytterligare ett avstamp i Stigs rötter och innehåller bland annat en unik serie porslin med delar av mönstret Diabolo, köksattiraljer i mönstret Bamboo och produkter för arbetsrummet i mönstret Domino.

Ett av de bästsäljande mönstren från förra kollektionen, Poéme d´Amour, är tillbaka i ny färgställning, och vi får även se vårens största favorit – det mönsterfrostade glaset – med ny dekor i form av det stilrena mönstret Salix. I kollektionen finns även en unik kortlek med mönstret Comedia.

“Stig var alltid öppen för nya material och produkttyper. Detta samarbete med Granit är ytterligare ett steg för att hålla hans livsverk levande på 2000-talet.” – Lars Dueholm-Lindberg, VD Stig Lindberg Design

Till julen släpps fler nyheter i designsamarbetet. Ett av Stig Lindbergs mest ikoniska mönster Berså är nu tillbaka i ny tappning på en julgranskula i glas. Vi får även se delar av Stig Lindbergs lekfulla Pepparkaksserie i sann 70-talsanda komma till liv på aldrig tidigare producerat julpynt.

Julens nyheter släpps den 20:e oktober.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 21 times, 1 visit(s) today