Du i Fokus
Dryck

Ny gin från Beefeater – Blood Orange

skriv ut

Världens mest prisbelönta gin Beefeater släpper en limiterad upplaga av en ny smak. Den 11 september lanserades nya Beefeater Blood Orange på Systembolaget. Med sina fräscha och något bittra toner är den en perfekt aperitif och gör sig bra både i GT och i cocktails.

Efter succén med Beefeater Pink Strawberry följer nu det klassiska ginvarumärket upp med nya smaken Blood Orange. När det kommer till smaksatt gin är det den andra i ordningen från Beefeater. Basen består av originalet Beefeater London Dry Gin som sedan har smaksatts med naturliga smaker från blodapelsin. Produkten kommer i limiterad upplaga på 10 000 flaskor.

– Den nya ginen inspireras dels av den rådande trenden kring smaksatt gin men också av att Beefeaters grundare James Burrough smaksatte en gin med handplockade apelsiner från Covent Garden Market i London år 1876. Receptet kommer nu till liv 143 år senare. Snacka om att vara trendkänslig, säger Lisa Seifert, produktchef på Pernod Ricard.

Beefeater Blood Orange passar perfekt in i dagens spritz-kultur där många söker en någon vuxnare smak med fräscha och bittra toner. Den gör sig lika bra i en GT som i mer avancerade cocktails.

Beefeater Blood Orange

Artikelnummer: 40315

Pris: 249 kr

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 66 times, 1 visit(s) today