Saftig zucchinikaka
8 bitar
- 200 gr finriven zucchini
- 1 dl socker
- 2 ägg
- 100 gr mogen banan
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 2 tsk kardemumma
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
Frosting
- 200 gr Philadelphia färskost naturell
- 1/2-1 dl socker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Mosa bananen och blanda ihop den med zucchinin, ställ åt sidan.
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Vispa äggen och sockret pösigt, vänd ner banan- och zucchiniblandningen och de torra ingredienserna. Blanda försiktigt till en jämn smet.
Klä en liten form ca 20 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda kakan ca 25 minuter, låt svalna.
Blanda ihop frostingen genom att vispa ihop färskosten och sockret. När kakan är helt kall, bres frostingen på i ett jämnt lager.
För er Viktväktare:
Points: 20 P för hela kakan om man använder Philadelphia Light och sötströ/sukrin.
Personliga Points: 20-29 PP för hela kakan om man använder Philadelphia Light och sötströ/sukrin.
MittWW: Grön 23, Blå 19, Lila 15 för hela kakan om man använder Philadelphia Light och sötströ/sukrin.
Smartpoints Flex: 19 SP Flex för hela kakan om man använder Philadelphia Active och sötströ.
Recept – Martin Jikita, Marlene Rindå Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita