Saftig zucchinikaka

skriv ut
8 bitar
  • 200 gr finriven zucchini
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 100 gr mogen banan
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel

Frosting

  • 200 gr Philadelphia färskost naturell
  • 1/2-1 dl socker
Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

Mosa bananen och blanda ihop den med zucchinin, ställ åt sidan.

Blanda ihop alla torra ingredienser.

Vispa äggen och sockret pösigt, vänd ner banan- och zucchiniblandningen och de torra ingredienserna. Blanda försiktigt till en jämn smet.

Klä en liten form ca 20 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.

Grädda kakan ca 25 minuter, låt svalna.

Blanda ihop frostingen genom att vispa ihop färskosten och sockret. När kakan är helt kall, bres frostingen på i ett jämnt lager.

 

För er Viktväktare:

MittWW: Grön 23, Blå 19, Lila 15 för hela kakan om man använder Philadelphia Light och sötströ/sukrin.

Smartpoints Flex: 19 SP Flex för hela kakan om man använder Philadelphia Active och sötströ.

 

Recept – Martin Jikita, Marlene Rindå Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita