Du i Fokus
Dryck

Falcon lanserar flaskpost – bokstavligt talat

skriv ut
De mysiga höst- och vinterkvällarna inför julen närmar sig, men den pågående pandemin gör det svårt att träffa nära och kära. Därför ger Falcon alla möjligheten att skicka en alkoholfri öl som flaskpost, med en personlig hälsning, till nära och kära runt om i landet.

J-dagens historia tog sin början i Danmark 1979, i form av en enkel julhälsning på ett vykort från Tuborg. Några år senare lanserades Tuborg Juleøl och 1989 etablerades begreppet J-dagen som ett julölsevenemang i Danmark, som firas i samband med att den första julölen körs ut till krogarna.

För drygt tio år sedan tog Falcon J-dagen till Sverige. I Falcons tappning har J-dagen blivit en folkfest i Falkenberg med fackeltåg och utkörning av julölen med häst och vagn till Falkenbergs restauranger. Men på grund av Covid 19 kommer J-dagen inte att kunna firas i Falkenberg som traditionen bjuder.

– Vår julöl kommer självklart fortfarande att finnas på krogarna i Falkenberg och runt om i landet, men hästarna får stanna hem i år, de har fått lite extra gott havre, säger Louise Eckerbom, varumärkesansvarig för Falcon.

I år inför Falcon istället ett nytt sätt att fira J-dagen – att skicka en alkoholfri öl tillsammans med en personlig hälsning till någon man tycker om, oavsett var man befinner sig i landet.

– Vi har tagit fram unika flaskposter som man kan skicka till någon som man håller kär, säger Louise Eckerbom, varumärkesansvarig för Falcon.

Under en tvåveckorsperiod, mellan den 4 till 20 november, har svenskarna möjlighet att skicka en alkoholfri Falcon Vinterbrygd via Falcons hemsida. Man fyller bara i namn och adress och har även möjlighet att skriva en personlig hälsning. Varje flaska som skickas är unik och dekoreras med mottagarens namn på flaskhalsens etikett.

– Det är fortfarande många som inte haft möjligheten att träffa släkt och vänner på länge. Vi tycker flaskpost är ett ypperligt tillfälle att visa uppskattning till dem man håller kär i tider av social distansering, säger Louise Eckerbom.

Flaskposten går att beställa kostnadsfritt via Falcons hemsida https://falcon.se/flaskpost. Åldersgränsen för att skicka och ta emot försändelser är 25 år.

 

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 24 times, 1 visit(s) today