GB Glace minskar på sockret i sina nyheter

skriv ut
GB Glace uppdaterar sitt randiga sortiment med tre nya smakkombinationer och passar samtidigt på att minska på sockret. Nyheter syns även bland GB Gräddglass Gammaldags Vanilj som kommer i ett par nya, härliga smaker.

Redan på 1950-talet presenterades de första smakerna av de idag klassiska GB 0,5 literförpackningarna. I sju decennier har den smarta rektangulära formen serverats i hem över hela landet som små kuber i marängsviss, med varm hjortronsylt på Gammaldags Vanilj eller som den är med krossad choklad. De flesta syskon kan dessutom vittna om den rättvisa delningen av glassen med hjälp av den viktiga linjalen på förpackningarna. Nu breddar GB sitt sortiment med en rad glada och goda nyheter i ny design, och linjalen blir självklart kvar.

Bland nyheterna syns en helt ny produktfamilj med GB-clownen Clovves Randiga Favoriter i härlig smaker som jordgubb/vanilj, choklad/kola och päron/vanilj. Glassarna är perfekta byggklossar till en färgglad och god servering. Clovves Randiga Favoriter innehåller nu 30% mindre socker, men tummar inte på smaken.

Klassikern GB Gräddglass Gammaldags Vanilj får samtidigt sällskap av två nya smaker, Gammaldags Vanilj med Chokladrippel samt den smakrika och bäriga Gammaldags Vanilj med Hallon- och Blåbärsrippel.

Gammaldags Vanilj är en storfavorit hos många och en vaniljglass som kan stoltsera med en kort ingredienslista med få ingredienser, något som också speglas i den gammaldags enkla och stilrena designen på nya förpackningen. Svensk färsk grädde har huvudrollen i klassikern som precis som övriga GB 0,5-litrar tillverkas i Flen, i glassfabriken i hjärtat av Sörmland.

– Vi är stolta över att ta GB Glace 0,5 litrar in i framtiden. Vi byter ut plasthöljet på insidan av pappersförpackningen mot ett naturligt hölje gjort av sockerrör. Dessutom utökar vi vår härliga glassfamilj med fler GB Gräddglass Gammaldags-varianter och helt nya Clovves Randiga Favoritglass med mindre socker, säger Maya Strinnhed, nordisk produktchef GB Glace.

Testpatrullen har haft en njutningsfull provning och konstaterar att de randiga glassarna smakar naturligt och fräscht av päron, jordgubb och kola. Favoriten blir kola, men de andra är inte långt efter. Av den klassiska vaniljglassen är det chokladrippeln som tar hem guldplatsen, men hallon- och blåbärsrippel har en smak av sommar som ingen av de andra glassarna ens är i närheten av.

 

 

Text och bild – Pressmaterial