Du i Fokus
Dryck

Château Minuty i färgsprakande samarbete med Hanna KL

skriv ut

Minuty lanserar varje år en Limited Edition-flaska designad av en kvinnlig konstnär. Bakom årets flaskdesign står den aktuella och hyllade svenska konstnären Hanna KL vars verk sprider glädje i hem världen över. Med sitt unika och lekfulla uttryck har Hanna KL förevigat sinnesupplevelsen av Provence i ett färgsprakande mönster som pryder Minuty Rosé Limited Edition 2022.

På Franska Rivieran i vinregionen Côtes de Provence finner vi Château Minuty, vingården där bröderna François och Jean-Etienne Matton förvaltar historien om det klassiskt ljusrosa rosévinet. Provence besitter en iögonfallande natur och en pulserande atmosfär likt en tillflyktsort för våra sinnen, något som årets flaska bjuder in oss till att få uppleva. Hanna KL tolkar Provence genom en resa till vinregionens sensoriska värld. Tillsammans med smakerna av rosévinet Minuty fann Hanna KL inspiration genom ljudet av havets vågor, promenader bland böljande lavendelfält och till brisar av oceaniska dofter – en konstnärsresa som förevigats i lekfulla och färgstarka illustrationer.

“Det bästa jag vet med att besöka nya platser är inspirationen jag får från att uppleva en ny kultur. Jag bearbetar det jag ser på mitt eget sätt och gör om det till färgglada illustrationer. Att besöka södra Frankrike för första gången och låta alla mina sinnen utforska Provence resulterade i en abstrakt design som är både rolig och sofistikerad, precis som Saint-Tropez!” – säger Hanna KL.

Berättelsen om Minuty har sin början år 1936 då brödernas farfar, Gabriel Fernet, köpte Minutys allra första vingårdar. Château Minuty ses som en av rosévinets starkaste pionjärer, erkända för sin höga kvalitet, deras unika flaskdesigner och hållbara odlingar i Côtes de Provence.

“Genom Minuty Limited Edition vill vi varje år hylla ett land som är viktigt för oss. I fem år har vi arbetat med konstnärer från andra länder och därför är det en ära för oss att få lyfta fram Sverige, ett land som ligger oss varmt om hjärtat, som vi har arbetat med under lång tid. Sverige har alltid varit en viktig marknad för vår utveckling och vi är glada över att hedra dem genom att samarbeta med en svensk konstnär för årets Minuty Limited Edition” – säger Anne-Victoire Matton, dotter till Jean-Etienne Matton.

Hanna KL är konstnären och designern med en unik känsla för färg och form. Genom uttrycksfulla och färgsprakande kreationer kan Hanna KL ses som en av inspiratörerna som satt prägel på en ny inredningsera av färg i de svenska hemmen. En stor del av inspirationen till hennes konst och formspråk återfinns i möjligheten att leva i två skilda världar. Hanna KL är uppvuxen i Göteborg men tillbringar idag även delar av sitt liv i Los Angeles, vilket skapar henne den perfekta balansen mellan de svenska rogivande trädgårdarna och Los Angeles abstrakthet. Hanna KL har jobbat med internationella kunder som Disney och Urban Outfitters, men även det svenska varumärket Designtorget.

Minuty Rosé är friskt, krispigt och elegant med intensiva toner av röda vinbär, smultron, citrus, persika och färska örter. Servera ett glas som aperitif, till fisk och skaldjur, fräscha sallader, örtgrillade kycklingrätter, sushi eller bara som det är en dag när solen skiner.

Minuty Rosé Limited Edition 2022 finns att beställa på Systembolaget

Minuty Rosé Limited Edition 2022
Art: 72115
Pris: 179 kr

Text och bild – Pressmaterial

Visited 6 times, 1 visit(s) today