Du i Fokus
MusikUpplevelser

En jäkla massa schlager – en dröm för schlagerälskare

skriv ut

Linda Bengtzing och Magnus Carlsson har samlat ihop sina schlagerdängor genom åren. I den nya showen “En jäkla massa schlager” bjuder de på en show som är en dröm för alla schlagerälskare!

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Linda Bengtzing och Magnus Carlsson kan lugnt räkna sig till Sveriges schlagerelit. Tillsammans har de haft hela 16 bidrag genom åren, men det är faktiskt inte riktigt sant… Bägge har nämligen spelat in många av de demos som åker iväg till Melodifestivalens uttagningsjury för att kvala in till mellon. Låtar som andra sedan tävlat med och några av låtarna har faktiskt bägge spelat in.

Nu när de gör en gemensam show har de med andra ord ett gediget material att välja bland. Resultatet blir en färgsprakande schlagerkväll med många förväntade låtar, men även en del överraskningar. Schlagern står som spön i backen, men inte bara deras egna låtar alltså och personliga favoriter, utan även andra artisters bidrag. Detta blir en härlig blandning, som håller en hög klass och ett galet högt tempo.

Att de känner varandra väl både känns och syns. De är som ett vuxet syskonpar som behandlar varandra både med respekt och lekfullhet. Mellansnacket är underhållande, med ett trivsamt smågnabb och anekdoter, samt en och annan gliring.

Så fort ett intro spelas upp exploderar publiken. Alla sjunger med, de flesta dansar med sin egen koreografi. Det är schlagerparty i salongen, som fullständigt kokar. Publiken dansar i stolsraderna, några ställer sig vid sidan om. Vi har aldrig sett något liknande, det är party i hela lokalen. Linda Bengtzing och Magnus Carlsson har skapat en show som är både intressant, underhållande, färgsprakande och med en jäkla massa härlig schlager!

Det enda negativa man kan säga är att detta är en show som borde hållas utomhus eller i en lokal med plats för fler att stå. Så att de som sitter fortfarande kan se något. På premiären på Rival var det många fans i mitten på parketten som inte såg något alls på grund av dansande personer på raderna framför.

Detta är en show där det rycker i benen och som nästan kräver att man dansar med, men det ska ju inte drabba den som vill eller behöver sitta ned.

En show som man absolut inte får missa om man är ett hängivet schlagerfans. Detta kan vara årets show!

Turnéplan: “En jäkla massa schlager”

12 maj Stockholm, Rival – Premiär
13 maj Stockholm, Rival
19 oktober Norrköping, Flygeln – Turnépremiär
20 oktober Nyköping, Culturum
21 oktober Linköping, Konsert & Kongress
25 oktober Göteborg, Lorensbergsteatern
26 oktober Örebro, Konserthus
27 oktober Jönköping, Spira

Biljetter via www.monarch.se

Text – Jikitas, Bild – Camilla Käller

Visited 150 times, 1 visit(s) today