Du i Fokus
Dryck

Återlansering av Levantine de Musar – nu med årgång 2021

skriv ut

Efter förra årets succélansering då flaskorna fullkomligt flög av hyllan, är nu Levantine de Musar tillbaka i Sverige. Denna gång är det årgång 2021 som lanseras på Systembolagets hyllor den 2 februari. Levantine de Musar är det senaste tillskottet från kultförklarade Chateau Musar där vinhuset låter en småskalig produktion av ekologiskt odlade druvor få stå i fokus.

Den 2 februari mars lanseras 1 800 flaskor av nyheten Levantine de Musar för 212 kr från kultförklarade Chateau Musar i Libanon exklusivt på Systembolaget. Vinet lanserades för första gången under förra året där Sverige var en av tre marknader i hela världen som fick allokering. Den ursprungliga idén uppstod i samband med en Musar-entusiasts studier till Master of Wine i UK.

Levantine de Musar är ett fruktdrivet vin utan fat som produceras i mycket liten skala av ekologiskt odlade druvor från vingårdar i Bekaadalen på 1 000 meters höjd som ger optimala förutsättningar för en långsam mognadsprocess och stor aromrikedom. Låga skördeuttag ger även hög fruktkoncentration och liksom alla Chateau Musars viner produceras Levantine de Musar enligt filosofin att varje årgång är speciell och naturen får ha sin gilla gång.

I utgåvan av årgång 2021 bidrar tempranillo med 35 % till druvblandningen tillsammans med 55% cinsault och 10% cabernet sauvignon. Tempranillodruvan tillför elegans och rödfruktiga aromer med sin unika karaktär baserad på de förutsättningar som råder i den speciella vingården och klimatet. För 2021 blev skörden av Tempranillo låg, endast 12 hl/ha men druvan var elegant och silkeslen med toner av mörka bär tillsammans med ett stort djup och lång eftersmak.

Levantine de Musar 2021 har en djup bourgogneröd färg. I smaken återfinns finns toner av mörka bär, plommon, tobak och körsbär. Detta är en årgång med mycket frukt, mjuka tanniner och pigg syra – en elegant årgång med aromatisk komplexitet.

Som kontrast till flaggskeppet Chateau Musar, som med fördel kan lagras i decennier, är Levantine de Musar i första hand tänkt att njutas av redan nu men håller givetvis i många år framöver.


2021 Levantine de Musar

Artnr: 93453

Pris: 212 krText och bild – Pressmaterial

Visited 56 times, 1 visit(s) today