Du i Fokus
Dryck

Arvid Nordquist lanserar klassiskt te med Skandinavisk Twist!

skriv ut

Arvid Nordquist inspireras av den skandinaviska naturen i sitt nya ekologiska te-sortiment – där utvalda teer fått en skandinavisk twist. Vad sägs om Skogsglänta och Äppellund? Svenskare än så blir det knappast.

Det nya tesortimentet består av fyra produkter, de är: Lakritstäppa – ett örtte med smak av lakrits och citronmeliss, Blåbärssnår – ett svart te med smak av blåbär och björnbär, Skogsglänta – ett Rooiboste med smak av hallon och jordgubb samt Äppellund – ett grönt te med smak av äpple och honung.

Här finns en smak som passar alla och till varje tillfälle. Varför inte stanna kvar en stund i äppellunden eller ta en vardagspaus i skogsgläntan med en kopp te från Arvid Nordquist – det finns ett smakäventyr för alla tillfällen.

Alla produkter i Arvid Nordquists te-sortiment är 100% ekologiska och klimatkompenserade. Tepåsen är plastfri och komposterbar, så när du avnjutit din kopp te kan du lägga hela tepåsen i komposten eller i sortering för matavfall. Det gör att teet inte bara smakar gott, utan känns gott i hjärtat också.

Testpatrullen har förstås testat och konstaterar att här är fyra riktigt goda teer som smakar fräscht av det som står angivet på paketet. Så är ju inte alltid fallet, ofta får man leta efter smaken. Vi har låtit teet dra i ca 5 minuter och först testat naturellt som det är, sedan med socker och till sist även med mjölk.

Teerna ändrar karaktär rejält vart efter de får socker och mjölk tillsatt. Helt naturella har alla en tydlig smak av blåbär, lakrits, jordgubb respektive äpple. Med socker träder särskilt blåbär och jordgubben fram, ytterligare lite till med mjölken, medan äppelsmaken försvinner vart efter vi tillsätter produkterna. Lakritsen förändras nästan inget alls, smaken framträder mest i eftersmaken. Jättegoda teer som smakar naturligt och fräscht!

 

Arvid Nordquist Te hittar du på ICA, Coop, Willys och Hemköp.

 

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

Visited 28 times, 1 visit(s) today