Du i Fokus
Dryck

Årets julaquavit har passerat ekvatorn två gånger!

skriv ut
Årets lansering av Linie Christmas Edition 2018 har anlänt till Systembolaget och signalerar att det är dags att sätta igång förberedelserna inför jul. Den kommer i en begränsad upplaga, med en smak som är skräddarsydd för att matcha julens specialiteter till perfektion.

Den traditionella julmaten är ofta smakfull och kraftig vilket ställer mycket höga krav på aquaviten som ackompanjerar de populära rätterna. Linie Christmas Edition 2018 är en fatlagrad aquavit, med en extraordinär lång mognadstid som har utvecklats för att passa till den läckra julmaten. Den gifter sig särskilt väl med krämiga sillar, varmrökt lax, Janssons frestelse och även till smakrika ostar.

Linie Aquavit är den enda aquaviten i världen som mognat på sherryfat under en 4 månader lång seglats över ekvatorn. Fartyget lämnar hamnen i Oslo och tar sig till Sydney tur-o-retur. En resa, som tack vare dess längd, havets rörelse, havsluft och temperaturfluktuationer gör underverk för smaken.

 

Linje Christmas Edition 2018 skiljer sig från sina föregångare, eftersom den har lagrats på nyare sherryfat, vilket ger en ännu tydligare smak av sherry med fylligare toner av karamell, vanilj, kaffe och choklad som förhöjer smaken för julens andra tillbehör. Den smakar mycket och länge och lämnar en härlig eftersmak i munnen.

Linie Christmas Edition har lagrats på Sherryfat under totalt 2,5 år, vilket är 14 månader längre än den klassiska Lysholm Line Aquavit. Den exceptionellt långa lagringen ger ett sammetslent resultat och en ännu mer distinkt ton av sötma och vanilj från sherryfaten.

Artnr: 10730

Pris: 149 kr

 

Text – Marlene Rindå Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita och Pressmaterial

 

Visited 9 times, 1 visit(s) today