Du i Fokus
Mat & DryckUpplevelser

Japanskt julbord i julpyntad trädgård

skriv ut
Japanskt julbord, vad sjutton är det? Sushibitar med små röda tomteluvor kanske eller saffransris med en sillbit på toppen… vi såg verkligen fram emot att få testa det japanska julbordet på Kasai och blev glatt överraskade!

Kasai på Linnegatan i Stockholm har funnit i drygt 2 år, det finns även en “Mini-Kasai” för bla take-away på Norrlandsgatan och en i Malmö. Här serveras kreativa japanska fusionrätter och spännande cocktails i exklusiva miljöer med japanska influenser. Kasai är resultatet av många års erfarenhet och inspirationssökande i städer som London, Los Angeles och Miami. En exklusiv upplevelse av det japanska köket helt enkelt.

Efter några framgångsrika år lanserar Kasai sitt första julbord. Den japanska trädgården och restaurangen har förvandlats till ett vitt och inbjudande Winter Wonderland med en vacker japansk julbuffé och spännande smakupplevelser. På julbordet kan man bland annat kunna göra sin egen pokébowl och bibimbap. Allt är vackert upplagt och hela vinterträdgården ser ut som ett konstverk.

I middagsklubben Ochaya, en trappa ner, bjuder man på julbordsshow med överraskningar och japanska kulinariska upplevelser. Här ligger fokus på en oförglömlig show med dansare, musiker som saxofonister och sångare – och gästerna bjuds på nya överraskningar var 15:e minut, medan middagen njutningsfullt intas i form av en färdig meny från det japanska köket

– Vi befinner oss i en spännande tillväxtresa och att utöka vårt erbjudande är en del i att tillgodose en ökad efterfrågan hos våra gäster. Vi garanterar en magisk julupplevelse med många överraskningar och god mat, säger Paulo Fagundez, grundare och vd på Kasai.

När vi går in i vinterträdgården oh:as och ah:as det en hel del från de andra gästerna. Hela trädgården är klädd i vitt, körsbärsträden är vackert frostade och det hänger istappar från grenarna. Buffén är uppdukad på snö och maten är fantastisk serverad och anpassad efter det vintriga landskapet. Det ser kallt ut men är varmt, mysigt och härliga ombonat. Personalen är proffsig, trevlig och otroligt hjälpsamma oavsett om det gäller att rekommendera ett vin eller svara på knepiga frågor om maten.

Rätterna är kanske inte särskilt “julig” i våra svenska ögon, men det är säsongens råvaror i fokus och med den vintriga inramningen blir det ett julbord värt sitt namn. Här serveras bland annat olika sallader, dumplings, sashimi, sushirullar, lax, entrecote och en mängd olika efterrätter och allt är magiskt gott! Det smälter i munnen och man får helt enkelt inte nog av de fantastiska smakerna. Man blir mätt, men inte så där proppmätt som vid traditionella julbord.

Julbordet på Kasai är en väldigt speciell upplevelse och något helt olikt mot alla andra julbord vi tagit oss igenom. Det är annorlunda, vackert och väldigt gott. Ett måste för sushiälskaren och rekommenderas särskilt för alla som vill ha det där lilla extra i advent.

 

Text – Martin Jikta & Marlene Rindå Jikita, Bild – Kasai

 

Visited 38 times, 1 visit(s) today

Ett svar på ”Japanskt julbord i julpyntad trädgård

Kommentarer är stängda.