Du i Fokus
MusikTeaterUpplevelser

Stefan Odelberg förtrollar Stockholm

skriv ut
Stefan Odelberg och hans En Talk Talk Show är inne på sin femte säsong i Göteborg. Hans blandning av magi, härliga gäster och skön musik har gjort succé. Nu gästspelar han på Hamburger Börs i Stockholm, succén är ett faktum även i huvudstaden.

Allt startade på Rondo 2013 då Stefan ville göra en annan slags talkshow än de som fanns då. Han ville ha inslag av musik, magi och humor, kanske till och med presenter till publiken. Ellen DeGeneres och Oprah Winfreys shower var några av förebilderna och efter en hel del funderande och planerande föddes en Talk Talk Show. 2015 hade man vuxit ur Rondo och flyttade till Trädgår’n där man hållit till sedan dess. De första gästerna var Timo Räisänen och Dogge Doggelito, sedan dess har Björn Skifs, Dregen, Lilla-Babs, Christer Fugelsang samt en mängd andra artister gästat showen. Nu var det hög tid att låta Stockholmarna smaka på det nya konceptet.

Igår hade En Talk Talk Show premiär på Hamburger Börs i Stockholm och kvällens gäster var Kristian Luuk och Per Andersson (som varit med en gång tidigare). Börsen var fullsatt av förväntansfulla gäster och redan innan showen var igång minglade Stefan Odelberg i baren med alla gäster. Efter en alldeles utsökt middag, man kan välja på bara varmrätt eller trerätters, körde showen igång. Ingen kväll är lik den andra bland annat för att gästerna byts ut och för att publiken involveras och är en stor del av kvällens underhållning. Publiken får bland annat ställa spontana frågor till gästerna, vad som helst kan alltså hända!

Kvällen är lättsam, rolig, fascinerande och fruktansvärt frustrerande! Någon som var rejält frustrerad under premiärkvällen var Kristian Luuk. Ett av tricken som Stefan Odelberg bjöd på var med en Wunderbaum och en strumpa, Luuk valde ut Wunderbaum och Andersson valde vilken strumpa som skulle användas – dessa återfanns sedan i en låst kista vilket Luuk hade väldigt svårt att acceptera och ville veta hur Stefan hade gjort. “Hur gick tricket till” är ett återkommande tema under kvällen. Tricken är underhållande och roliga  och till skillnad från andra magiker och trollkonstnärer så är Stefan Odelberg väldigt prestigelös men samtidigt otroligt skicklig. Vi måste även nämna den briljanta sidekicken och Stefans “alltiallo” Håkan och DJ Elinor Terve  som bägge förgyller showen.

Tyvärr stannar showen bara två veckor, den som vill gå dit måste alltså vara väldigt snabb. Nästa onsdag är Shirley Clamp och Andreas “Granen” Granqvist gäster och då kan det verkligen bli precis hur som helst. Vi hoppas att Stefan Odelberg kommer tillbaka till Stockholm på ett längre gästspel, stockholmarna behöver detta!

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita & Martin Jikita

 

Visited 13 times, 1 visit(s) today