Du i Fokus
Mat & DryckUpplevelser

Största julbordet finns på Tyrol!

skriv ut
Björnköttbullar, älgstek, rökt fjällröding, souvasbakad lax, bäverkorv, kalvdans och alldeles vanlig julskinka och Janssons Frestelse. Allt detta och mycket annat spännande hittar man på Tyrols 35 meter långa julbord! Här finns verkligen allt och lite till. 

Vill du ha en smakrikt julbord i en fantastisk miljö då är Tyrol inne på Gröna Lund rätt ställe för dig. Här finns de mest fantastiska maträtterna och allt smakar otroligt gott! Temat är vilt och här finns verkligen rätter med allt viltkött man kan tänka sig. Men här finns också fantastiska alternativ för den som inte vill äta kött eller mat från djurriket överhuvudtaget. Det finns helt enkelt något för alla och i en imponerande mängd.

Julbordet är mer än 35 meter långt och innehåller över 200 smakupplevelser. Julbordet är uppdelat i olika delar och meningen är att man ska gå sju rundor; SOS (smör, ost, sill), Lax med tillbehör, Kallskuret med tillbehör, Varmrätter, Ostbricka, Choklad/Godis/Desserter samt Glass och Sorbet. Bland årets nyheter hittar vi en lax gravad i rödbeta och ingefära. Det kan låta underligt och smakrikt, men faktum är att den är väldigt mild i smaken och riktigt god.

Tyrols vilda julbord är speciellt för den som är nyfiken på nya smaker och verkligen vill frossa i både tradition och nyheter. Att faktiskt sätta tänderna i en björnköttbulle eller bäverkorv är ett litet äventyr i sig. Det händer kanske inte varje dag, eller ens varje jul. Den traditionella julskinka finns där, precis som Janssons Frestelsen. Bland kall- och varmrätter saknas ingenting, tvärtom! Här gäller det att ta små smakprover av allt man är nyfiken på om man ska orka smaka på ens en bråkdel. Dessutom behöver man gott om tid!

Dessertbordet är gigantiskt! Bara här finns ett 70-tal olika fat med läckerheter, plus en frysbox med tiotalet glassorter. Vi kan lova att du inte kommer att gå hungrig från Tyrols julbord, det är ett som är säkert! Även miljön är speciell då man kamouflerat Mamma Mia-dekoren med snö och granar och mitt i alltihop står en gigantisk björn och tittar ut över matsalen. Man sitter alltså i ett vintrigt Grekland och äter vild julmat från Norrland – kan ju knappast bli mer exotiskt än så!

Tyrols vilda julbord kostar från 595 kronor och serveras fram till och med julafton.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

 

Visited 66 times, 1 visit(s) today