Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Bubbel i guld!

skriv ut
bottega gold

Lagom till nyårsafton lanseras Bottega Gold Brut, en prosecco där hantverket återspeglas i både innehåll och förpackning. I den gyllene flaskan ryms smaker som citrus, akacia och päron som balanseras upp av en kryddig underton av salvia.

Bottega Gold Brut är ett hantverk rakt igenom. Druvorna, som är 100 % glera, skördas för hand innan de pressas varsamt. För att vinet ska få bästa möjliga balans mellan intensiva aromer och frisk syra har druvorna omsorgsfullt valts ut från både äldre och yngre vinrankor. Vinet genomgår endast en jäsning för att göra glera-druvan största möjliga rättvisa, innan det buteljeras i den handmålade flaskan i guld.

Doften är klar och fruktig av gröna äpplen och päron med blommiga inslag av akacia och liljekonvalj. Här möter fruktiga smaker av gula äpplen, Williamspäron, citrus och akacia en kryddig underton av italienska örter. Det här är ett perfekt vin att servera som aperitif eller som tillbehör till fisk, skaldjur och italienska klassiker som pasta och risotto.

Bottega Gold Brut är ett internationellt prisbelönt vin som återspeglar det bästa som Veneto har att erbjuda. Vinhuset grundades 1920 av Domenico Bottega, en vinmakare med en passion utöver det vanliga. Bottega Gold Brut tillverkas i natursköna Bibano di Godega, cirka 50 km från Venedig. Idag exporteras Bottega Gold till ett kvalitetsmedvetet klientel världen över.

Detta är en mycket behaglig prosecco som med fördel öppnas till 12-slaget på nyårsafton!

Bottega Gold Prosecco

Art nr: 78277

Pris: 229 kr

Beställningssortimentet

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 114 times, 1 visit(s) today