Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Glögg och bubbel möts i Glöet

skriv ut
Glöet är ett mousserande vin med smak av glögg. Produkten lanserades 2015 i Finland och blev genast en enorm succé och nu i november lanserades den äntligen i Sverige. Nu har alltså julen fått sitt eget röda glöggbubbel!

Doften är en kombination av körsbär, ingefära, kryddnejlika, apelsin, karamell och jordgubbar. Smaken är som doften men med adderande toner av örtighet och lite campari. Det är en söt dryck, förstås, men inte för söt som glögg kan vara i vissa fall. Kombinationen glögg och rött mousserande vin passar förvånanvärt bra ihop och är ett nytt och annorlunda inslag till julfesten, julbordet eller som present.

Glögg och champagne har testats på olika håll i världen under många år, men det mesta har blivit för sött för våra svenska smaklökar. Det var först när en finsk connoissuer började jobba ihop med en spansk vintillvekare som man hittade den perfekta kombinationen. Men det var inte enkelt, bla för att drycken ska severas kall och många av ingredienserna ha en tendens att bli syrliga i kalla temperaturer. Det skulle ta drygt 2 år innan man hittade det perfekta receptet.

Den är både doft- och smakrik med en lång kryddig eftersmak. Väldigt annorlunda måste vi säga. Ett spännande alternativ till glögg!


Artikelnr. 77160
Pris 119 kr
Beställningssortimentet

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressbild

Visited 51 times, 1 visit(s) today