Du i Fokus
Mat & DryckUpplevelser

Traditionellt julbord på julpyntat Sheraton

skriv ut

sheraton-pepparkakshus-2016

Redan utifrån ser det inbjudande ut. Den stora granen och det vackra pepparkakshuset i entrén gör en ordentligt nyfiken på vad det fina gamla hotellet mer kan erbjuda. Även om man inte ska bo på Sheraton så är ett det väl värt ett besök. Julbordet slår det mesta!

Årets julbord är av det traditionella slaget. Rätterna är många och vackert upplagda. Restaurang 360° är sparsamt julpyntad, vi hade inte haft emot lite mer faktiskt. Vi slår oss ner vid ett av borden i hörnet av det fina gamla huset, där man ser Stadshustornet direkt utanför fönstret. Mer centralt blir det knappast!

På julbordet hittar man alla de traditionella rätterna utom lutfisk och risgrynsgröt. Här finns 6-7 olika sillsorter, som tex senapssill, romsill och havtornssill för att nämna några. Laxen är både gravad, rökt och inkokt, syltor av olika slag. Här finns rostbiff och tunt skuret älgkött som smälter på tungan, rödbetscarpaccio och flera olika patéer.

Julskinkan är griljerad och smakar perfekt, Janssons frestelsen är alldeles lagom krämig och köttbullarna smakar hemlagat! Allt är gott! Finns inget att anmärka det minsta lilla på när det gäller för- och varmrätterna. Sen kommer vi till dessertbordet,  vilket dessertbord! Här finns säkert ett 20-tal olika delikatesser plus en fin ostbricka.

dsc03602-2

Till desserten bjuds vi på klenetter, struvor, chokladmousse, lussebullar och en massa annat gott. Man behöver inte gå hungrig från Sheratons julbord, det är ett som är säkert! Favoriterna på årets julbord är bla den löjromsinlagda sillen och saffranspannacottan. De bara smälter i munnen och är så där otroligt goda att man bara vill fråga om receptet.

Överhuvudtaget är Sheratons julbord en mycket behaglig upplevelse rakt igenom. Otroligt trevlig och tillmötesgående personal, mysig miljö, vackra uppläggningar och väldigt god mat. Priset är inte heller något att klaga på, från 395 kr.

 

Visited 39 times, 1 visit(s) today