Du i Fokus
Hem & Inredning

Prisbelönt design från Brokis

skriv ut
Det tjeckiska företaget Brokis är ett premiumvarumärke inom belysning, och är en synergi av utsökt design, högsta kvalitet, och ett enastående glashantverk. Brokis belysningskollektioner, formgivna av kända tjeckiska och utländska konstnärer, har uppnått internationellt erkännande och vunnit flera utmärkelser i prestigefyllda designtävlingar både hemma och utomlands.

Brokis kännetecknas av en kombination av utsökt design, överlägsen kvalitet och skickliga hantverkare som fortsätter den hundra år gamla traditionen av böhmiskt glasblåseri. Varumärkets moderna lampkollektioner hyllas internationellt för sitt sätt att kombinera handblåst glas med andra raffinerade material som trä och metall vilka bearbetats för hand. De vågade kompositionerna flyttar inte bara fram gränserna för modern lampdesign utan även för de tekniker som används i produktionen. Det familjeägda, tjeckiska varumärket arbetar med utvalda formgivare från hela världen och driver sitt eget historiska glasbruk sydöst om Prag. Varje Brokis-lampa är ett original och ett konstverk.

I samband med sin lansering i Sverige presenterar Brokis nu flera nyheter. Bland dem finner vi bland annat KNOT, poetiska och imponerande pendellampor från den italienska designstudion Chiaramonte Marin och PURO, raffinerade och minimalistiska hänglampor av Brokis designer Lucie Koldova.  Brokis utökar även sina tidigare kollektioner Shadows, Balloons och Capsula i flera material- och färguppdateringar.

Här är ett litet smakprov:

_shadowsbyluciekoldovaanddanyeffet__blacktranspare1  muffinsbyluciekoldovaanddanyeffet_brokis3

 

Bokris lampor finns på Planoform, Nordiska Galleriet, Länna möbler m.fl

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bilder – Grand Relations

 

Visited 5 times, 1 visit(s) today