Du i Fokus
Mode & Skönhet

Proffessionell makeup från Real Techniques

skriv ut

Samantha och Nicola Chapman växte upp omgivna av makeup. Deras moster var makeup artist i London och arbetade med bla David Bowie och prinsessan Diana. Som unga flickor experimenterade de på varandra, och naturligtvis var Nic testpersonen, eftersom Sam var äldst. När det var dags att välja utbildning stod det klart att makeup-artist var rätt väg att gå. Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt och idag har de sitt eget skönhetsmärke; Real Techniques!

År 2009 laddade mammalediga Sam upp sin första video på YouTube. Hon hade gjort en ”smokey eye” sminkning till en vän och tänkte att YouTube var det enklaste sättet att dela den på. Hennes personliga konto Pixiwoo, fick alltfler besökare. Hon och hennes syster Nic började skapa fler looks på förfrågan och innan de visste ordet av hade de fått nästan 30,000 följare.

Utifrån ett växande behov och en längtan bland tittare på YouTube efter ”de rätta verktygen” – högkvalitativa borstar till ett rättvist pris, lanserade Real Techniques år 2011 sin borstkollektion. Idag är Sam och Nic bland de top 10 bästa skönhetsbloggare på YouTube och borstarna från Real Techniques ligger i ledningen på marknaden i Storbritannien och växer snabbast i USA.

real-techniques-2

Real Techniques erbjuder professionella och prisvärda sminkborstar för perfekt applikation och definition. En av de viktigaste sakerna bakom den perfekta makeupen är att använda rätt verktyg, vilket inte är så enkelt som det låter. Systrarna har förenklat för användaren genom att färgkoda penslarna. Guldfärgade borstar är framtagna för basen, lila är för ögonen och rosa hjälper dig att få till slutfinishen när du vill vara extra fin. På senaste kollektionen står det på varje borste vad den ska användas till, allt för att hjälpa och underlätta för användaren. Borstarna består av det djurvänliga syntetiska materialet taklon som ger en perfekt finish och en jämn applikation av din makeup.

 

Borstarna finns bla på H&M, Eleven och Lyko.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 10 times, 1 visit(s) today