Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Beefeater 24 för varma och kalla drinkar

skriv ut
Lagom till det nya året kommer Beefeaters superpremium gin, Beefeater 24, i ny uppdaterad design där den starka röda färgen omfamnar hela flaskan. Liksom hemstaden London är flaskan elegant, sofistikerad och modern. Den röda färgen är inspirerad av en av Storbritanniens äldsta kronjuveler.

Beefeater 24 är framtagen av Master Destiller Desmond Payne och är en unik blandning av tolv växter. I kryddningen märks grapefruit och Sevillaapelsiner, vid sidan av exklusivt japanskt Senchate och kinesiskt grönt te. Teerna utgör ett perfekt komplement till övriga kryddor och adderar väldoftande noter och en mjuk fyllighet till smaken.

Under våren inleds ett samarbete med det nya livsstilshotellet At Six som slår upp portarna den 23 mars 2017 på Brunkebergstorg 6 i Stockholm. I At Six cocktailbar kommer te-drinkar, skapade med Beefeater 24, vara ett stående och framträdande inslag på barmenyn. Redan nu kan den otålige prova en av dessa drinkar, XOXO Tokyo som fungerar lika bra kall som varm; uppvärmd är den ett lysande alternativ för årets mörkare månader, kall är den ett svalkande tillskott under solen.

drink-tokyo

XOXO Tokyo (varm)

12 cl Beefeater

248 cl Kabosu Sake

8 cl limejuice

4 sockerbitar

3-4 teskedar grönt te Goji & Havtorn-smak

1 liter vatten

Granatäpple

8-10 basilikablad

Muddla granatäpplekärnor i en tekanna och lägg i basilikan. Tillsätt Beefeater 24, Kabosu Sake, limejuice, socker och te. Slå över kokande vatten. Rör om och låt dra i några minuter. Sila ner i tekoppar och dekorera med basilikablad.

 

XOXO Tokyo (kall)

3 cl Beefeater

242 cl Kabosu Sake

2 cl limejuice

3 cl sockerlag på grönt te Goji & Havtorn-smak

Granatäpple

4 basilikablad

Muddla granatäpplekärnor i en shaker och lägg i basilikan. Tillsätt Beefeater 24, Kabosu Sake, limejuice och te-sockerlag. Skaka med is. Sila ner i ett teglas med is och dekorera med basilikablad.

 

 

Beefeater 24 finns i Systembolagets beställningssortiment.

 

Artikelnr: 37

Pris: 299 kr

 

Text och bild – pressmaterial

Visited 17 times, 1 visit(s) today