Du i Fokus
Mat & Dryck

Bruce Hill gästspelar på Vassa Eggen

skriv ut
San Franciscos framstående kock Bruce Hill kommer till Stockholm för ett tvådagars gästspel på Vassa Eggen den 26-27 september. Han bjuder på två specialkomponerade menyer med utgångspunkt ur Kaliforniens mångkulturella matscen.

Bruce Hills framgångssaga började i San Francisco redan på 80-talet. Sedan dess har han startat flera restauranger och står just nu bakom fyra av stadens mest hyllade krogar. Nu tar han med sig sina bästa rätter för att skapa en meny på Vassa Eggen med spännande smaker från de många kulturer som möts i Bay Area där han är till vardags.

– Bruce har en underbar framtoning och är alltid inspirerande – både som person och i hans kreativa, vågade matlagning. Vi utbyter ofta idéer vilket är utvecklande för oss båda på var sin sida av Atlanten. Om man vill känna atmosfären och smaka på det kaliforniska köket i världsklass ska man inte missa detta, säger Christian Olsson, Vassa Eggen.

Valet av Stockholm har sin naturliga förklaring. Utöver den egna fascinationen av det lilla landet Sverige som är så framstående inom matlagning, har Bruce Hill en personlig anknytning genom sin syster som bor i Stockholm sedan flera år.

– Jag har varit förtrollad av det svenska folkets mat och kultur ända sedan mitt första besök här år 2000. Jag är också ett stort fan av Vassa Eggen vars meny jag har ätit igenom flera gånger. Det är lite rock n roll-feeling där, precis i min stil. Nu ser jag fram emot att arbeta med svensk fisk och mycket skaldjur samt botanisera mig i säsongens råvaror – allt med smaker signifikanta för San Francisco, säger Bruce Hill.

 

Gästspelet den 26-27 september erbjuder två olika menyer; en ”long menu” och en ”short menu”. Dryckespaket med exklusivt utvalt vin och öl från Kalifornien finns till respektive meny. Pris per kuvert: 695 respektive 895 kronor. Bord bör bokas i förväg.

Detta är för den som är genuint intresserad av mat, en upplevelse utöver det vanliga! Rätterna är väl uttänkta, vackert serverade och enormt välsmakande. Kammusslorna och havskräftan som vi fick smaka var “to die for”. Hela menyn är riktigt spännande!

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 8 times, 1 visit(s) today