Björnbärssylt

skriv ut
Ca 2 liter sylt
  • 1 kg björnbär
  • 500 g strösocker
  • 2-3 msk pressad citronsaft
Gör så här:

Rensa och skölj bären. Häll björnbär, socker och citronsaft i en tjockbottnad kastrull. Mosa bären till den storlek du önskar. Koka i ca 10 minuter. Späd med vatten om det blir för torrt.

Skumma av sylten med en slev eller sked och häll upp sylten på väl rengjorda burkar.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW:

Grön 121, Blå 121, Lila 121 för hela satsen om man använder vanligt strösocker.

Grön 0, Blå 0, Lila 0 om man istället använder sötströ (ICA, Nicks, Sukrin). Då behöver man lite mindre mängd, ca 4 dl. Sötningsmedel är inte konserverande, så frys den färdiga sylten och ta fram vid behov.

 

Recept och bild – Marlene Rindå Jikita