Björnbärssylt
Ca 2 liter sylt
- 1 kg björnbär
- 500 g strösocker
- 2-3 msk pressad citronsaft
Gör så här:
Rensa och skölj bären. Häll björnbär, socker och citronsaft i en tjockbottnad kastrull. Mosa bären till den storlek du önskar. Koka i ca 10 minuter. Späd med vatten om det blir för torrt.
Skumma av sylten med en slev eller sked och häll upp sylten på väl rengjorda burkar.
För er Viktväktare:
Points:
147 PP för hela satsen om man använder vanligt strösocker.
0 PP om man istället använder sötströ (ICA, Nicks, Sukrin). Då behöver man lite mindre mängd, ca 4 dl. Sötningsmedel är inte konserverande, så frys den färdiga sylten och ta fram vid behov.
Personliga Points:
147 PP för hela satsen om man använder vanligt strösocker.
0 PP om man istället använder sötströ (ICA, Nicks, Sukrin). Då behöver man lite mindre mängd, ca 4 dl. Sötningsmedel är inte konserverande, så frys den färdiga sylten och ta fram vid behov.
Mitt WW:
Grön 121, Blå 121, Lila 121 för hela satsen om man använder vanligt strösocker.
Grön 0, Blå 0, Lila 0 om man istället använder sötströ (ICA, Nicks, Sukrin). Då behöver man lite mindre mängd, ca 4 dl. Sötningsmedel är inte konserverande, så frys den färdiga sylten och ta fram vid behov.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita