Du i Fokus
Bakning

Enkel marängdessert

skriv ut
4 portioner
  • ca 300 gr färska bär, tex hallon, mango, björnbär
  • 4 färdiga maräng”bon” eller gör egna så HÄR
  • 2-3 dl vispgrädde
Gör så här

Vispa grädden och skär frukten i mindre bitar. 

Lägg en rejäl klick vispad grädde i botten på marängen och placera frukten ovanpå. Det får gärna bli överfullt.

Garnera med citronmeliss och florsocker.

Servera direkt.

Tips! Färdiga marängbon kan vara svårt att hitta, men finns ibland på Lidl i 8-pack. De är dock enkla att göra själv och går då att göra sockerfria. 

För er Viktväktare:

Points: Gör man egen maräng räknas bara grädden. 2 dl ovispad grädde 36% är 38 P.

Recept och bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se

Visited 104 times, 1 visit(s) today