Äppelpannkaka

skriv ut
6-7 stycken
  • 4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 stort rivet äpple
  • 1/2 tsk vaniljessens

Gör så här:

Vispa ihop mjölk och ägg. Tillsätt mjöl, salt och vaniljessens. Vispa till en slät smet och tillsätt sedan det rivna äpplet.

Hetta upp en stekpanna, ha i smör och stek pannkakorna på medelvärme.

Servera med färska bär och kvarg, vispad grädde eller glass – beroende på om det ska vara frukost, mellanmål eller dessert.

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 18-25 PP för allt om man använder lättmjölk. Lägg till för smör vid stekning och ev topping.

Mitt WW: Grön 24, Blå 18, Lila 18 för alla pannkakor, lägg till för smör vid stekning och topping.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita