Äppelpannkaka
6-7 stycken
- 4 dl mjölk
- 3 ägg
- 1 krm salt
- 2 dl vetemjöl
- 1 stort rivet äpple
- 1/2 tsk vaniljessens
Gör så här:
Vispa ihop mjölk och ägg. Tillsätt mjöl, salt och vaniljessens. Vispa till en slät smet och tillsätt sedan det rivna äpplet.
Hetta upp en stekpanna, ha i smör och stek pannkakorna på medelvärme.
Servera med färska bär och kvarg, vispad grädde eller glass – beroende på om det ska vara frukost, mellanmål eller dessert.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 18 P för allt om man använder lättmjölk. Lägg till för smör vid stekning och ev topping.
Points: 18 P för allt om man använder lättmjölk. Lägg till för smör vid stekning och ev topping.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 1 606 times, 1 visit(s) today
Pingback: Matsedel v 31