Du i Fokus
Hälsa & MotionResorUpplevelser

Naturkompaniet satsar på uthyrning av tält och ryggsäckar

skriv ut
Krisen vi befinner oss i lockar ut fler i naturen än någonsin tidigare och friluftslivet växer sig ännu starkare. Det gör att fler vistas i naturen och många är nybörjare.

För att fler ska kunna ge sig ut och vandra utan att behöva köpa all utrustning hyr Naturkompaniet sedan 2019 ut tält och lanserar nu även uthyrning av ryggsäckar. Sortimentet består av premiumtält och prisbelönta ryggsäckar från Fjällräven.

– Uthyrning av kvalitativ utrustning är ett sätt för oss att ge fler möjligheten att få en härlig upplevelse ute i naturen. Vi har haft fantastiskt bra efterfrågan på vår tältuthyrning sedan starten i fjol och nu har vi utökat uthyrningssortimentet med ryggsäckar säger Henrik Hoffman, VD för Naturkompaniet.

Miljöaspekten av att hyra och dela det som enkelt kan delas är även en viktig aspekt. Att få chansen att testa sig fram till vilken typ av ryggsäck eller tält man behöver innan köp är ytterligare en fördel.

Ryggsäckarna finns i tre modeller av Fjällräven Keb och går att hyra i samtliga butiker. Fjällräven Keb är en ergonomisk och rejäl ryggsäck för vandring. Den har Fjällrävens prisbelönade utvändiga träram och slitstarka, hållbara material. Den finns för uthyrning i olika storlekar både för dam och herr. Uthyrning sker per vecka eller helg.

Tälten finns i sju olika modeller, fyra ingår i grundsortimentet och finns i alla butiker. Man kanske inte riktigt vet vad man behöver och vill prova innan man köper. Eller nyligen upptäckt hur härligt det är att ge sig ut, och nu vill prova om tältning är något. Det finns många bra anledningar till att hyra tält.

Både ryggsäckar och tält hyrs för en vecka eller en helg och behövs ett extra dygn så finns det möjlighet till det också.

Tälten kostar från 1000 kr för en vecka, ryggsäckar från 500 kr för en vecka.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Naturkompaniet

 

Visited 5 times, 1 visit(s) today