Du i Fokus
Hälsa & Motion

Fokus på en aktiv semester i fjällen

skriv ut

Intresset för en aktiv semester i den skandinaviska fjällvärlden även sommartid håller i sig och få kan motstå kombinationen av frisk luft, rörelseglädje, avkoppling, vidunderlig utsikt och utmaningar för kropp och själ. Denna sommar introduceras flera nya evenemang och camps på SkiStars destinationer.

-Med vårt evenemangsutbud till sommaren hoppas vi kunna erbjuda något för alla, stor som liten och vare sig man vill utmana dig själv eller bara njuta av naturen och minnesvärda fjällupplevelser. Vi vet också att många gärna vill kombinera sommarsemestern hos oss med att både må bra, bo bra och äta gott och där är våra lodger och hotell populära och prisvärda alternativ för en komplett upplevelse hos oss, säger Niclas Sjögren Berg, operationell direktör på SkiStar.

Ett axplock av SkiStar Sälens evenemang och camps i sommar:

iChallenge Sälen Sälen, 8 – 11 juni
iChallenge Sälen är en weekend som klippt och skuren för alla träningsälskare. Helgen bjuder på ett 20-tal olika aktiviteter och 150 pass att välja mellan. Testa på nya träningsformer, delta i inspirerande träningsworkshops och njut av Sälens fantastiska sommar-atmosfär. Helgens värdar är inga mindre än ex-gladiatorn Peter Bláha och dansaren Karl Dyall.

Tjejmilen Sälen by EQPE, 16 – 18 juni 2023
Här får du en perfekt utmaning i storslagen och inspirerande fjällmiljö. Tjejmilen Sälen by EQPE är inte bara ett lopp, utan en hel njutarhelg med rörelseglädje, avkoppling och gemenskap i fokus. Du kan välja mellan att springa 5 eller 10 km.

Järv Äventyr Sälen by EQPE, Sälen, 30 juni – 2 juli
Järv Sälen är ett uppskattat fjälläventyr som passar hela familjen. Under äventyrstävlingens två dagar tar ni er fram på lättillgängliga fjälleder och skogsstigar och löser kluriga uppdrag. Samtidigt njuter ni av vackra vyer och vår fantastiska fjällmiljö, tillsammans!

Nils van der Poel Testet med Hans Olsson 2023, Sälen, 7 – 9 juli
I sommar blir det en favorit i repris när Nils van der Poel och Hans Olsson är tillbaka i Sälen för att utmana ett nytt gäng på fjället. Älskar du stenhård träning och att plåga dig själv in i det sista? Då är Nils van der Poel Testet med Hans Olsson den perfekta träningshelgen för dig. De 12 första tuffa deltagarna är redan presenterade, men det finns 38 platser kvar om du vill (och vågar) anta utmaningen.

På andra sidan gränsen i Trysil håller både Radisson blu Resort och SkiStar Lodge Trysil öppet under hela sommaren. I samband med sommaröppningen är det Radisson blu Mountain Resort som byter namn till SkiStar Lodge Trysil. Under öppningshelgen 23-25 juni anordnas Energiboost Weekend med den norska träningsprofilen Stine Næss-Hartmann. Här kan man vara med på en helg fylld med träning, frisk luft och avkoppling. Under helgen kommer du att kunna njuta av SkiStar Lodge Trysils härliga atmosfär med yoga, träningspass och god mat.

I tillägg till evenemangen finns en hel del aktiviteter och nyheter såsom klätterparker, trailcykling, liftburen vandring, sommarskidåkning och mycket anat. På SkiStars samtliga destinationer erbjuds en hel del evenemang och camps under sommaren med prisvärda paketerbjudanden på boenden och du hittar alla här

Text och bild – Pressmaterial

Visited 11 times, 1 visit(s) today