Träna hemma med Sofia Åhman

skriv ut
Sofia Åhman har blivit hela folkets gympaledare under pandemin, när hon lett träningspass i tv på morgnarna. Som träningsprofil i tv har hon under flera år inspirerat tittarna till att röra på sig mer och prova på nya aktiviteter. Nu är boken med hennes bästa tips för hemmaträning här.

I boken Träna hemma med Sofia guidar Sofia dig till träning på dina egna villkor, oavsett ålder eller tidigare erfarenhet. Många övningar visas i olika svårighetsgrader och du behöver ingen speciell utrustning eller särskilda kläder för träna, ibland bara enkla redskap som redan finns hemma. Här finns också tips för dig som vill röra på dig men som har besvär med smärta.

– Jag skulle säga att det är en träningsbuffé som du själv kan välja och vraka från, berättar hon. Det här är en bok för alla som älskar hemmagympan på tv. Det är över 70 övningar som man kan köra hemma med kroppen som belastning eller möjligtvis en liten vattenflaska eller en handduk på någon övning. Det är nya hemmagympaprogram för styrka, kondition, rörlighet, mage och rygg – men också för balans, hållning och lite specialpass.

För dig som redan vant dig vid att träna hemma med Sofia kommer här boken med hennes bästa program vad gäller kondition, styrka, core, rörlighet och balans. Samtliga nya och utformade för att passa alla!

Boken ger dig tips och idéer om hur mycket du kan förbättra din ork, styrka, rörlighet och hållning med bara några enkla övningar varje dag. Här finns se övningarna som du gör i din egen takt och när du vill under dagen. Det är tydliga bilder på enskilda övningar och hela pass som passar både nybörjare som vill komma igång med träningen eller den som vill komma igång igen efter ett uppehåll. Boken passar även för de som jobbar hemifrån och vill träna effektivt hemma. Inget komplicerat och man gör det som jobbigt som man vill.

Detta är en bok för helt vanliga människor som vill komma i form. ”Krångla inte till det, hemmaträning ska vara enkel, kul och effektiv” lyder Sofias motto! Detta syns tydligt i boken och det gillar vi!

 

För någon månad sedan släpptes även en promenadserie i ljud med Sofia. I Promenera med Sofia guidar hon dig genom tre olika promenader på vardera 30 minuter.

 

Text & Bildmontage – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial