CamperVan – första navigatorn specifikt för äventyrliga resenärer

skriv ut

CamperVan, är en helt ny slags navigator som är specifikt framtagen för dem som reser runt i Europa med mindre camper vans och vill ta del av fler äventyr längs med vägen utan att planera alltför mycket i förväg.

CamperVan har en stor och lättläst display och passar perfekt för alla som älskar att resa, till exempel äventyrliga par och familjer som vill utforska nya platser. Denna navigator har helt nya Garmin-exklusiva funktioner såsom ”Trendy Places” som rekommenderar platser som är värda att stanna till på, ”Local Spots” för att utforska lokala resmål och ”Roadtrip Routes” där planeringen enkelt kan ändras för att söka upp nya äventyrliga rutter. Navigatorn är dessutom förprogrammerad med Green Guide från Michelin som innehåller bilder, beskrivningar och reviews för platser som det kan vara värt att se närmare på.

“Då vi märker att road trips i mindre campingvagnar blir mer och mer populärt så vill vi på Garmin kunna erbjuda en pålitlig navigator som är enkel att använda” säger Thiemo Weinschenk, senior produktchef inom automotive på Garmin Europe. “CamperVan ger rekommendationer på intressanta platser längs med vägen och visar också förinlagda register gällande campingplatser och stop-overs – det finns alltså ingen anledning att detaljplanera i förväg. Bara ge dig ut för att utforska.”

Huvudfunktioner:

  • Förutom Trendy Places, Local Spots, Roadtrip Routes och Michelin’s Green Guide – Tripadvisor visar de restauranger, attraktioner och andra platser som har rankats högst av användare
  • BirdsEye Satellite Imagery ger en tydlig överblick över omgivande landskap och avslöjar dolda stigar till platser längre bort; finns tillgängligt via nedladdning direkt till enheten via Wi-Fi. Ingen prenumeration krävs.
  • Förinlagda register ger snabb åtkomst till campingplatser och stop-overs: ACSI, Campercontact, Trailer’s PARK, och iOverlander visar intressanta platser där du enkelt hittar information om olika campingplatser, men också andra rekommenderade platser utanför de upptrampade stigarna.

CamperVan har röststyrning så att du enkelt kan styra din navigator och be om anvisningar genom att säga “Ok Garmin…”. Du kan dessutom hämta appen Garmin Drive till din kompatibla smartphone med Bluetooth för att se aviseringar från telefonen på skärmen, dela GPX-filer, se bränslepriser, trafik och väder i realtid.

CamperVan har ett rekommenderat cirkapris på 3 399 kronor.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Garmin