Kikärt- och morotsfrallor

skriv ut

16 bröd

  • 1 frp kikärtor med spad
  • 1/2 dl kallt vatten
  • 1/2 pkt jäst (25 gr)
  • 400 gr vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 125 gr riven morot
Gör så här:

Mixa kikärterna med spadet. Tillsätt vatten och jäst och mixa igen.

Häll kikärtssmeten i en bunke och tillsätt mjöl, socker och salt. Arbeta ihop till en deg. Tillsätt morötterna och arbeta in dem i degen så de fördelas jämnt. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme i rumstemperatur,

Häll ut degen på en väl mjölad bänk. Dela degen i 16 bitar. Rulla varje bit till en rund bulle. Mjöla händerna vid behov. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, täck över och låt jäsa ca 1 timme eller tills de jäst ordentligt.

Grädda i ugn på 225 grader i ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 54, Blå 41, Lila 41 för hela satsen.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita