Kikärt- och morotsfrallor
16 bröd
- 1 frp kikärtor med spad
- 1/2 dl kallt vatten
- 1/2 pkt jäst (25 gr)
- 400 gr vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 125 gr riven morot
Gör så här:
Mixa kikärterna med spadet. Tillsätt vatten och jäst och mixa igen.
Häll kikärtssmeten i en bunke och tillsätt mjöl, socker och salt. Arbeta ihop till en deg. Tillsätt morötterna och arbeta in dem i degen så de fördelas jämnt. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme i rumstemperatur,
Häll ut degen på en väl mjölad bänk. Dela degen i 16 bitar. Rulla varje bit till en rund bulle. Mjöla händerna vid behov. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, täck över och låt jäsa ca 1 timme eller tills de jäst ordentligt.
Grädda i ugn på 225 grader i ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.
För er Viktväktare:
Points: 43 P för hela satsen.
Personliga Points: 43-49 PP för hela satsen.
Mitt WW: Grön 54, Blå 41, Lila 41 för hela satsen.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita