Du i Fokus
Böcker

Som i en dröm – fristående Bridgerton-spin-off

skriv ut
Det var många som sörjde när åttonde och sista boken om Familjen Bridgerton släpptes. Bland karaktärerna fanns familjen Smythe-Smith och läsarna fick följa med till deras årliga musikaliska soaré flera gånger. Som i en dröm inleder serien om familjen Smythe-Smith som är en fristående spinn-off om fyra böcker.

Huvudperson i den första boken i serien är Honoria. Hon är inne på sitt andra år som debutant och söker febrilt efter en make. Precis som sina syskon spelar hon i familjens orkester, men är totalt omusikalisk, för att inte säga helt tondöv. När man gifter sig får man inte längre ingå i orkestern, vilket är en del av målet med att finna en make.

Såklart trasslar vår hjältinna till det för sig genom att gillra en fälla som går helt fel och resulterar i att hon nästan bryter foten av sin brors bästa vän. Som hon förälskar sig i, förstås… Det är underbart förutsägbart och tonerna från böckerna om Bridgerton är tydliga.

Tyckte man om serien om familjen Bridgerton, så måste man självklart läsa även den här serien. Vilken tur att det finns så många familjer runt Bridgerton, så Julia Quinn har massor med material att ta av till fler serier. Måtte det aldrig ta slut.

 

 

Text och bildmontage – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 6 times, 1 visit(s) today